Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun - Σε πανικό οι Έλληνες

Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun - Σε πανικό οι Έλληνες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

«Εντός της εμβέλειας του πυραύλου Tayfun είναι η Αθήνα», σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η δοκιμαστική εκτόξευση του εν λόγω όπλου «προκάλεσε πανικό στους Έλληνες».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα ως επιθετική και εχθρική και τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στις προκλήσεις της.

«Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία του βαλλιστικού πυράυλου Tayfun και θα αυξήσουμε το βεληνεκές του. Θα δώσουμε καλά νέα για πολλά άλλα. Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απέναντι σε αυτή τη στάση δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μαζευτεί». 

Αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ενεργειακό κόμβο.

«Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες», είπε. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε αναμνήσεις των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους φίλους ομοϊδεάτες του συμμετείχε σε συγκεντρώσεις με σκοπό το μνημείο να γίνει τζαμί.

«Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM