Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας» - Βίντεο

Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας» - Βίντεο Facebook Twitter
0

Βίντεο όπου εξυμνεί την Αγία Σοφία δημοσίευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναφέροντας ότι «Ήσουν πάντα δική μας».

Στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα από την Αγία Σοφία, συνοδεία μουσικής και στίχων σε διάφορες γλώσσες, όπως Αλβανικά, Αζέρικα , Κουρδικά και Αραβικά.

«Ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ανάρτησή του, κάνοντας λόγο για «άνεμο ελευθερίας» στην Αγία Σοφία. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιθεώρησε τις προετοιμασίες, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής μετά της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Την ίδια ώρα, επίθεση προς την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Oμερ Τσελίκ.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Δένδιας: Χάρτης ενεργειών για την Αγία Σοφία

Την υιοθέτηση «ομπρέλας συγκεκριμένων ενεργειών» για την Αγία Σοφία προανήγγειλε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συμφωνήθηκε με την κ. Μενδώνη η δημιουργία μιας ολιγομελούς ομάδας εργασίας, η οποία εντός 10 ημερών θα προτείνει, σαν αποτέλεσμα ανταλλαγής απόψεων, έναν συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM