Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας» - Βίντεο

Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας» - Βίντεο Facebook Twitter
0

Βίντεο όπου εξυμνεί την Αγία Σοφία δημοσίευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναφέροντας ότι «Ήσουν πάντα δική μας».

Στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα από την Αγία Σοφία, συνοδεία μουσικής και στίχων σε διάφορες γλώσσες, όπως Αλβανικά, Αζέρικα , Κουρδικά και Αραβικά.

«Ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ανάρτησή του, κάνοντας λόγο για «άνεμο ελευθερίας» στην Αγία Σοφία. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιθεώρησε τις προετοιμασίες, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής μετά της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Την ίδια ώρα, επίθεση προς την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Oμερ Τσελίκ.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Δένδιας: Χάρτης ενεργειών για την Αγία Σοφία

Την υιοθέτηση «ομπρέλας συγκεκριμένων ενεργειών» για την Αγία Σοφία προανήγγειλε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συμφωνήθηκε με την κ. Μενδώνη η δημιουργία μιας ολιγομελούς ομάδας εργασίας, η οποία εντός 10 ημερών θα προτείνει, σαν αποτέλεσμα ανταλλαγής απόψεων, έναν συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM