Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται πως επιχειρεί να ρίξει τους τόνους στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Απαντά επί της ουσίας στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής έγραψε στο Twitter πως η Τουρκία φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα. Ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

«Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος». πρόσθεσε.

 

Τόνισε δε, πως η Τουρκία «χωρίς να απαντά στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται, κινείται με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο».

 

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε μία ανάρτηση στα γαλλικά και στα τουρκικά στέλνοντας σαφές μήνυμα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

 

 

 

 

 

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταφερθεί εναντίον του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».

 

«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι [...] Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;», αναρωτήθηκε αιχμηρά.

 

Παράλληλα κατηγορούσε τις χώρες της γύρω περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή. «Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.