Μακρόν: Η Τουρκία φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα

Μακρόν: Η Τουρκία φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα Facebook Twitter
0

Μήνυμα προς την Άγκυρα για επανέναρξη του διαλόγου σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε μια κίνηση συμβολισμού, ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε στο Twitter το ίδιο μήνυμα, εκτός από την γαλλική και στην τουρκική γλώσσα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Άγκυρα φαίνεται πως έχει λάβει το μήνυμα για επανεκκίνηση των συνομιλιών.

«Στο Αξαζιό (σ.σ. την πρόσφατη Σύνοδο των MED7 στην Κορσική), στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια», αναφέρει ο Μακρόν στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι «το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε».

Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταφερθεί  εναντίον του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».

«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι [...] Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;», αναρωτήθηκε αιχμηρά.

Παράλληλα κατηγόρησε τις χώρες της γύρω περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή. «Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ