No.1

Ερντογάν: Είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις αλλά δεν έχουμε ζητήσει χρήματα από καμία χώρα

Ερντογάν: Είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις αλλά δεν έχουμε ζητήσει χρήματα από καμία χώρα Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι ανοικτή σε επενδύσεις, αλλά δεν έχει ζητήσει χρήματα από καμιά χώρα, ενώ απείλησε με πρόστιμα τους «καιροσκόπους». 

Μιλώντας σε συγκέντρωση μελών του κυβερνώντος κόμματος, του AKP, στα περίχωρα της Άγκυρας, είπε πως η Τουρκία θα επιβάλει πρόστιμα σε «καιροσκόπους» που εκμεταλλεύονται την αστάθεια στις ισοτιμίες του ξένου συναλλάγματος για να αυξήσουν τις τιμές. 

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό μας στο έλεος των καιροσκόπων», σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος. 

Την Τρίτη ο Ερντογάν είχε καλέσει τους Τούρκους να καταγγείλουν καταστήματα που επέβαλαν ασυνήθιστες αυξήσεις στις τιμές στη διάρκεια της συναλλαγματικής κρίσης και είπε πως οι αρχές θα πραγματοποιούν επιδρομές στις επιχειρήσεις αυτές, αν είναι απαραίτητο.

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμη πως η Τουρκία είναι ανοικτή σε όλες τις μορφές επενδύσεων και στήριξης, αλλά δεν έχει ζητήσει χρήματα από καμιά χώρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην λαμβάνουν οικονομικές συμβουλές από την αμερικανική εταιρεία McKinsey, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα βασιστεί στις εσωτερικές δυνατότητες της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM