Ερντογάν: «Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να κάνουμε τζαμί την Αγία Σοφία»

Ερντογάν: «Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να κάνουμε τζαμί την Αγία Σοφία» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι TRT, το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε στις ελληνικές αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το ζήτημα, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να πάρει την άδεια της Αθήνας.

«Τώρα άρχισε κάτι καινούριο. Λένε "μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί". Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, στο φύλλο της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά φόρμουλα για να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και να τη μετατρέψει σε τζαμί. Η Αγία Σοφία λειτουργεί ως μουσείο από το 1932 και έχει κηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Σημειώνεται ότι στις 2 Ιουλίου θα συνέλθει το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας όπου και θα αποφασίσει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

«Αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα»
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ