Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο επιστημονικό περιοδικό «Psychology and Aging», οι millennials είναι λιγότεροι ευαίσθητοι σε σύγκριση με τους boomers, δηλαδή αυτούς που έχουν γεννηθεί περίπου από το 1946 – 1964.

 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ με θέμα τον ναρκισσισμό, καθώς συμμετείχαν περίπου 750 άτομα, από 13 έως και 77 ετών. Ως νάρκισσος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του πιο σημαντικό συγκριτικά με τους υπόλοιπους, πιστεύει πως έχει συνέχεια δίκιο, είναι αλαζόνας και αρνείται να αναγνωρίσει τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. 

 

«Υπάρχει ένα αφήγημα στην κουλτούρα μας ότι οι γενιές γίνονται ολοένα και περισσότερο ναρκισσιστικές, χωρίς όμως κανείς να έχει ουσιαστικά μελετήσει τις διάφορες γενιές και τον παράγοντα της ηλικίας που τις διαχωρίζει», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας, William Chopik.

 

Ο Chopik, σε συνεργασία με μια ομάδα ερευνητών, ανέλυσε τις συνεντεύξεις των ερωτώμενων με βάση μια κλίμακα από το 1 έως το 5. Με 5 βαθμολογήθηκαν τα πιο ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά των ατόμων, όπως για παράδειγμα η αυταρχικότητα και η ξεροκεφαλιά. 

 

Ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι boomers ήταν πιο ευαίσθητοι σε σχέση με τους millennials και παράλληλα πιο ισχυρογνώμονες, δεδομένου ότι αισθάνονται την ανάγκη να επιβάλλουν την άποψή τους. 

 

«Ένα ακόμη πράγμα που χαρακτηρίζει τους νάρκισσους είναι πως δε δέχονται την κριτική», προσθέτει ο Chopik. «Όμως, όταν τα φέρνει έτσι η ζωή και είσαι αναγκασμένος να δεχτείς τις γνώμες των άλλων, τότε είναι που χρειάζεται να προσαρμοστείς και να καταλάβεις ότι μάλλον δεν είσαι τόσο υπέροχος, όσο νόμιζες», καταλήγει ο ίδιος. 

 

 

 

Με πληροφορίες από Mashable