Έρευνα: Η πανδημία επιδείνωσε το εργασιακό burnout

Έρευνα: Η πανδημία επιδείνωσε το εργασιακό burnout Facebook Twitter
Unsplash
0

Οι περιπτώσεις εργασιακού burnout έγιναν συχνότερες μέσα στην πανδημία.  

Σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ, από τις McKinsey & Company και LeanIn.org η κατάσταση έπληξε περισσότερες γυναίκες, που δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι βιώνουν πίεση εμφανίζοντας υψηλότερα ποσοστά εργασιακής εξουθένωσης.

Η ετήσια έκθεση περιλαμβάνει περισσότερους από 65.000 υπαλλήλους σε 423 οργανισμούς που επέλεξαν να συμμετάσχουν και από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν, το 42% δήλωσε ότι συχνά ή σχεδόν συνέχεια πάθαιναν burnout  φέτος. Αντίστοιχη απάντησε έδωσε και το 35% των ανδρών.

Πέρυσι, το 32% των γυναικών ανέφεραν ότι αισθάνονταν έτσι και το 28% των ανδρών, αντίστοιχα.

Μία στις τρεις γυναίκες σκέφτηκε να εγκαταλείψει την εργασία της ή να περιορίσει την εργασιακή της άνοδο, σύμφωνα με την έκθεση. Στο μεταξύ, οι γυναίκες που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση ομάδων έχουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα εξουθένωσης, με πάνω από το 50% των γυναικών διευθυντών που ερωτήθηκαν να αναφέρουν ότι συχνά ή σχεδόν συνέχεια πάθαιναν burnout. 

Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ακόμα πως η εκπροσώπηση των γυναικών βελτιώθηκε σημαντικά στον εργασιακό χώρο το 2020. Ωστόσο, ενώ τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται. 

Στις αρχές του 2021, το 41% ​​των θέσεων διευθυντών ήταν γυναίκες, σε σχέση με το 37% στις αρχές του 2016. Παρά ταύτα, η ανάληψη ενός υψηλού πόστου φαίνεται πως εξακολουθεί να συσχετίζεται έμφυλα ζητήματα αλλά και καταγωγής. Σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα οι έγχρωμες γυναίκες αντιπροσώπευαν μόλις το 12% των διευθυντών φέτος. «Τα κέρδη στην εκπροσώπηση των γυναικών συνολικά δε μεταφράστηκαν σε κέρδη για τις έγχρωμες γυναίκες», αναφέρεται στην έκθεση.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσι και η προσπάθεια αναβάθμισης του γηρασμένου αεροπορικού στόλου του Ιράν

Διεθνή / Η συντριβή του ελικοπτέρου με τον Ραϊσι και η προσπάθεια του Ιράν να εκσυγχρονίσει την αεροπορία του

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι σκοτώθηκε σε ένα ελικόπτερο κατασκευής ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που δείχνει τη δυσκολία του Ιράν να εξασφαλίσει εξαρτήματα εν μέσω κυρώσεων
NEWSROOM