Έρευνα: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα

Κόσμος στο Λονδίνο Facebook Twitter
AP Photo/Frank Augstein
0

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού δεν φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρές από αυτές της Δέλτα, σύμφωνα με πρώιμα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου συνέκριναν 11.329 άτομα με επιβεβαιωμένες ή πιθανές λοιμώξεις από την Όμικρον με σχεδόν 200.000 άτομα που μολύνθηκαν από άλλες μεταλλάξεις. Προς το παρόν, σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε πριν από την αξιολόγηση και ενημερώθηκε τη Δευτέρα οι ερευνητές «δεν βλέπουν στοιχεία ότι η Όμικρον έχει χαμηλότερη σοβαρότητα από την Δέλτα». Αυτό εκτιμάται σύμφωνα είτε με το ποσοστό των θετικών ατόμων που αναφέρουν συμπτώματα είτε από το ποσοστό των κρουσμάτων που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά από μόλυνση.

Σχετικά με τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αποτελεσματικότητα έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης  Όμικρον κυμαινόταν από 0% έως 20% μετά από δύο δόσεις και από 55% έως 80% μετά από αναμνηστική δόση. Η έρευνα εκτιμά ότι αφού ληφθούν υπόψη μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου, οι πιθανότητες επαναμόλυνσης με την Όμικρον είναι 5,4 φορές μεγαλύτερες από ό,τι για επαναμόλυνση με την Δέλτα.

Μια μελέτη εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην προ-Omicron εποχή υπολόγισε ότι μια προηγούμενη λοίμωξη από SARS-CoV-2 παρείχε 85% προστασία έναντι μιας δεύτερης λοίμωξης σε διάστημα 6 μηνών, είπαν οι ερευνητές, ενώ «η προστασία από την επαναμόλυνση από την Όμικρον που παρέχεται από προηγούμενη μόλυνση μπορεί να είναι έως και 19%».

Έρευνα: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ