Έρευνα δείχνει πιθανή σύνδεση ορισμένων τροφών σκύλων με μυοκαρδιοπάθεια

Έρευνα δείχνει πιθανή σύνδεση σκυλοτροφών με μυοκαρδιοπάθεια Facebook Twitter
Pixabay
0

Μια νέα μελέτη από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επισημαίνει έρευνα που συνδέει ορισμένες τροφές σκύλων με τη διατατική μυοκαρδιοπάθεια των σκύλων, μια σοβαρή καρδιακή νόσο.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι ερευνητές συνέκριναν τις παραδοσιακές τροφές για σκύλους με εκείνες που ο FDA συνέδεσε με την καρδιακή αυτή νόσο (DCM), εξετάζοντας περισσότερες από 800 περιπτώσεις.

Επί του παρόντος, ο αρακάς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των συστατικών που συνδέονται με ενώσεις που ενδέχεται να σχετίζονται με το DCM.

Οι διατροφές, που αναφέρονται ότι σχετίζονται με τη νόσο DCM χαρακτηρίζονται συχνά ως «χωρίς κόκκους» και συνήθως περιέχουν ορισμένα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του αρακά και της πατάτας, τα οποία χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν άλλα συστατικά, όπως είναι το ρύζι ή το καλαμπόκι.

Η διατατική μυοκαρδιοπάθεια των σκύλων είναι πάθηση στην οποία ο καρδιακός μυς γίνεται αδύναμος και τα διαμερίσματα της καρδιάς διατείνονται.

Η ασθένεια έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με μια γενετική προδιάθεση σε ορισμένες ράτσες, συμπεριλαμβανομένων των ντόμπερμαν, των μεγάλων δανών, των μπόξερ και των κόκερ σπάνιελ.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μη κληρονομικές μορφές DCM μπορεί να εμφανιστούν σε σκύλους και είναι συχνά αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως υποκείμενες ιατρικές περιπτώσεις και διατροφή.


«Αυτό φαίνεται σαν ένα κομμάτι του παζλ», δήλωσε η Δρ Λίζα Φρίμαν, καθηγήτρια και πιστοποιημένη κτηνίατρος στο Πανεπιστήμιο Tufts.

«Αυτή η έρευνα μας βοηθά να περιορίσουμε τους στόχους που πρέπει να εξετάσουμε, ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στις πιο πιθανές αιτίες και να φτάσουμε πιο γρήγορα σε μια απάντηση και να αποτρέψουμε την προσβολή άλλων σκύλων». πρόσθεσε.

Μετά από λεπτομερή ανάλυση μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται foodomics, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συστατικό που συνδέεται περισσότερο με τις ύποπτες ενώσεις ήταν ο αρακάς.

Ωστόσο, ο FDA δεν εξετάζει ακόμη την απαγόρευση του αρακά στα τρόφιμα για σκύλους. Σύμφωνα με το FDA, επειδή «όσπρια χρησιμοποιούνται σε τροφές για κατοικίδια για πολλά χρόνια, (δεν) υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι εγγενώς επικίνδυνα».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ