Επτά νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου των ΗΠΑ στο Ιράκ

Επτά νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου των ΗΠΑ στο Ιράκ Facebook Twitter
0

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε συνετρίβη χθες στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.

«Στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άνθρωποι, υποθέτουμε πως όλοι είναι νεκροί», εξήγησε ο εκπρόσωπος, λέγοντας πως όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν Αμερικανοί στρατιώτες. Τέσσερις από αυτούς ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, διευκρίνισε ένας άλλος αξιωματούχος.

«Επρόκειτο για μια συνηθισμένη μεταφορά στρατευμάτων από το Ιράκ προς τη Συρία», δήλωσε ακόμη ο πρώτος αξιωματούχος, λίγο μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM, του στρατηγείου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή), στην οποία αναφέρεται πως «η συντριβή δεν μοιάζει να είναι αποτέλεσμα εχθρικής δραστηριότητας».

Το ελικόπτερο, ένα HH-60 Pave Hawk, συνετρίβη γύρω στις 18:45 ώρα Γκρίνουιτς (20:45 ώρα Ελλάδας), διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, και αναφέρεται πως διεξάγεται έρευνα.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί στο Ιράκ ελικόπτερα και αεροσκάφη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το οποίο είχε καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης το 2014 προτού ηττηθεί στρατιωτικά τον περασμένο χρόνο.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε τα πλήγματα κατά του ΙΚ τον Αύγουστο του 2014 στο Ιράκ προτού τα επεκτείνει στη γειτονική Συρία, στη διάρκεια μιας εκστρατείας όπου παρείχε εξοπλισμό και εκπαίδευση σε δυνάμεις που μάχονται το ΙΚ.

Η Βαγδάτη κήρυξε πέρυσι τη νίκη της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αλλά το ΙΚ εξακολουθεί να εξαπολύει επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM