Έπσταϊν: Ψυχολόγος της φυλακής είχε κρίνει ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο ν' αυτοκτονήσει

Έπσταϊν: Ψυχολόγος της φυλακής είχε κρίνει ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο ν' αυτοκτονήσει Facebook Twitter
EPA
0

Ψυχολόγος της ομοσπονδιακή φυλακής του Μανχάταν είχε εγκρίνει να αφαιρεθεί από τη λίστα παρακολούθησης τροφίμων φυλακών που κρίνονται ότι μπορεί να διαπράξουν απόπειρα αυτοκτονίας, ο 66χρονος Τζέφρι Έπσταϊν, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η γνωστοποίηση αυτή έγινε σε μια επιστολή που εστάλη την Πέμπτη από τον βοηθό του υπουργού Δικαιοσύνης, Στίβεν Μπόιντ προς τα ηγετικά στελέχη της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είχαν ζητήσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του Έπσταϊν.

Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του προερχόμενο από το Παρίσι. Ο 66χρονος χρηματιστής αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει όμως ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του θα συνεχιστούν.

Στην επιστολή, που χορήγησε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνεται ότι ο Έπσταϊν είχε τοποθετηθεί τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη λίστα από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο (MCC) του Μανχάταν. Με την είσοδό του στην λίστα, ο φυλακισμένος κρατείται σε ειδικό κελί υπό διαρκή παρακολούθηση του προσωπικού ή από «συγκρατουμένους του».

Ο Έπσταϊν αφαιρέθηκε μετά από τη λίστα αυτή έπειτα από αξιολόγηση ενός ψυχολόγου που διέγνωσε ότι δεν δικαιολογείται να παραμένει ο φυλακισμένος πλέον στη λίστα παρακολούθησης για πιθανή διάπραξη απόπειρας αυτοκτονίας, αναφέρει ο Μπόιντ στην τρισέλιδη επιστολή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM