Επίθεση του βελγικού Τύπου στον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ για τα οικονομικά της χώρας

Επίθεση του βελγικού Τύπου στον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ για τα οικονομικά της χώρας Facebook Twitter
0

«Κακό βαθμό» δίνει στον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ η Ευρώπη εξαιτίας των ισχνών οικονομικών επιδόσεων της κυβέρνησής του αναφέρει ο σημερινός βελγικές Τύπος με την εφημερίδα De Standaard να θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Βέλγιο βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου μιας νέας αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% για το 2017.


Ως μια «προβληματική» χώρα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές της επιδόσεις αντιμετωπίζει το Βέλγιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που πρέπει προκειμένου να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, υποστηρίζει από την πλευρά της η De Tijd, ενώ μαύρα σύννεφα πάνω από την βελγική οικονομία βλέπει η De Morgen. Σύμφωνα με την τελευταία οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται, το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξάνεται και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καρκινοβατεί, με αποτέλεσμα «το τρένο της λιτότητας να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του».


Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η αντιπολίτευση με αφορμή τις εκτιμήσεις της Επιτροπής ότι το έλλειμμα θα ανέλθει στο 2,8% και την πρόθεση της κυβέρνησης για νέες περικοπές δαπανών, αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ της η De Morgen, ενώ με τη σειρά της η De Standaard στο κύριο άρθρο της αποδίδει την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της βελγικής οικονομίας που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτοχρόνως ασκεί κι αυτή κριτική στη κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη «χαοτική» κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η οποία, όπως σημειώνει, αμαυρώνει ακόμα περισσότερο την εικόνα του Βελγίου στο εξωτερικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM