Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι από τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ λίγες ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές

Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι από τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/ Ideal Image
0

Την αντιπάθεια που τρέφει η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ αλλά και την αμέριστη εκτίμηση για τα υπόλοιπα μέλη του οίκου των Ουίνδσορ αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Έρικ Τραμπ, δευτερότοκος γιος του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Μόλις λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές ο 40χρονος γιος του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ Τραμπ παραχώρησε συνέντευξη στη Daily Mail στην οποία αποκάλυψε τι θα συμβεί με τη βίζα του πρίγκιπα Χάρι, αν ο πατέρας του εκλεγεί πρόεδρος. «Η βίζα του πρίγκιπα Χάρι είναι ασφαλής γιατί κανείς στις ΗΠΑ δεν ενδιαφέρεται για τον δούκα και την αντιδημοφιλή σύζυγό του, Μέγκαν», δήλωσε ο 40χρονος επιχειρηματίας.

Ο Έρικ Τραμπ, ο οποίος διευθύνει τις επιχειρήσεις του Οργανισμού Τραμπ μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, δήλωσε πως ο πατέρας του «αγαπούσε τη βασίλισσα Ελισάβετ» και ανέφερε ότι λυπάται που ο πρίγκιπας Χάρι επέφερε «μεγάλο πλήγμα» στη βασιλική οικογένεια όταν εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο για να μετακομίσει μόνιμα στις ΗΠΑ, μετά το Megxit το 2020.

«Βλέπεις αυτό το μαύρο πρόβατο, που δεν ξέρει ακριβώς πού βρίσκεται, καθοδηγούμενος από μία σύζυγο που είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής... Ο Χάρι φαίνεται ανήσυχος και είναι λυπηρό να τον βλέπεις. Δεν με ενδιαφέρει αν έπαιρνε ναρκωτικά, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Μπορώ να σας πω ότι ο πατέρας μας και όλη μας η οικογένεια τρέφουν μεγάλο σεβασμό για τη μοναρχία», δήλωσε ο Έρικ Τραμπ.

Ο δευτερότοκος γιος του Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα πρέπει να ανησυχεί πως υπάρχει το ενδεχόμενο να απελαθεί από τις ΗΠΑ, αν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αναδειχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, παρά τους ισχυρισμούς πως ο Βρετανός γαλαζοαίματος ίσως είπε ψέματα ότι δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, όταν συμπλήρωσε την αίτηση για να του χορηγηθεί βίζα.

«Ειλικρινά δε δίνω δεκάρα για τον πρίγκιπα Χάρι και δε νομίζω πως και αυτή η χώρα ενδιαφέρεται για εκείνον. Ο πατέρας μου αγαπούσε τη βασίλισσα και θεωρώ πως η μοναρχία είναι ένα απίστευτα όμορφο πράγμα. Η εκλιπούσα βασίλισσα ήταν υπέροχη. Ο τρόπος που αυτή καλωσόρισε τον πατέρα μου με μια ανοιχτή αγκαλιά ήταν υπέροχος». Στη συνέντευξή του ο Έρικ Τραμπ τόνισε πως ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος στο παρελθόν είχε επισκεφθεί τον Ντόναλντ Τραμπ στην πολυτελή έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα. Επίσης, ο Έρικ Τραμπ επαίνεσε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον για την οποία είπε πως στέκεται «βράχος» στο πλευρό της νέας γενιάς της βασιλικής οικογένειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια είχαν επισκεφθεί για πρώτη φορά την Βρετανία τον Ιούλιο του 2018. Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε το προεδρικό ζεύγος στο Κάστρο του Ουίνδσορ και ήπιαν μαζί τσάι. Τον Ιούνιο του 2019 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί το παλάτι του Μπάκιγχαμ μαζί με τη Μελάνια, τα παιδιά του, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, τον Έρικ Τραμπ με την σύζυγό του Λάρα, την Ιβάνκα Τραμπ με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και την κόρη του, Τίφανι.

Στις αμερικανικές εκλογές του 2020 ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν στηρίξει έμμεσα τον Τζο Μπάιντεν

Πριν μερικούς μήνες ο πρίγκιπας Χάρι είχε καταθέσει αίτηση για βίζα στις ΗΠΑ. Όμως, εγείρονται ερωτήματα αν θα του χορηγηθεί καθώς στο βιβλίο του «Spare» αναφέρει πως έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών επειδή σύμφωνα με την νομοθεσία στις ΗΠΑ δεν χορηγείται η αμερικανική υπηκοότητα σε άτομα που έκαναν ή κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πάντως, το παραλήρημα του Έρικ Τραμπ κατά του πέμπτου στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου ίσως οφείλεται στο ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν στηρίξει έμμεσα την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.  Στις αμερικανικές εκλογές του 2020 ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, που μόλις είχαν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ μετά το Megxit, έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με το ζευγάρι καθισμένο στον κήπο της πολυτελούς έπαυλής του στο Μοντεσίτο να παρακινεί τους αμερικανούς ψηφοφόρους «να καταψηφίσουν την ρητορική του μίσους και την παραπληροφόρηση».

Αν και το διάσημο ζευγάρι δεν έλεγε στο βίντεο ξεκάθαρα υπέρ ποίου υποψηφίου τάσσεται, θεωρήθηκε προφανές ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αφού στο παρελθόν η πρώην ηθοποιός είχε ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Στις εκλογές του 2016 η Μέγκαν Μαρκλ τάχθηκε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και χαρακτήρισε «μισογύνη» τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM