Επίθεση σε ξενοδοχεία στην Τυνησία - Πληροφορίες για 27 νεκρούς

Επίθεση σε ξενοδοχεία στην Τυνησία - Πληροφορίες για 27 νεκρούς Facebook Twitter
0

Επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα σε δύο ξενοδοχεία στην τουριστική πόλη Σους της Τυνησίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ξένοι, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου είχε κάνει λόγο για δεκαεννιά νεκρούς, διευκρινίζοντας πως η επίθεση «πραγματοποιήθηκε σε δύο ξενοδοχεία» και πως «η επιχείρηση αυτή τη στιγμή συνεχίζεται», σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην παραλία.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκεται επιτόπου δήλωσε πως ένας δράστης της επίθεσης που ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί. Δεν είναι σαφές αν υπήρχαν και άλλοι δράστες αν και το υπουργείο Εσωτερικών είχε αναφέρει νωρίτερα ότι δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ.

Η Σους, ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Τυνησίας, προσελκύει επισκέπτες από την Ευρώπη και από γειτονικές χώρες της βόρειας Αφρικής. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM