Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση δύο ανδρών οπλισμένων με μαχαίρια τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η εφημερίδα Αλ Νάμπα που είναι όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, δημοσίευσε την ανάληψη ευθύνης χωρίς να δίνει κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό.


Οι δράστες της επίθεσης σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλον έναν στην προσπάθειά τους να αρπάξουν όπλα, όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης Ραμζάν Καντίροφ, μιλώντας για την επίθεση στη φτωχή περιοχή όπου κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι.

 

Οι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από πυρά ανδρών των δυνάμεων επιβολής της τάξης.


Ο Τσετσένος ηγέτης ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο αδέρφια από τη γειτονική Ιγκουσετία, που είχαν μεταναστεύσει το 2012 στην Τσετσενία και εργάζονταν σε αρτοποιείο.

 

Κατά το παρελθόν, έχουν καταγραφεί κι άλλες επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας στην Τσετσενία που μετά το 1991 και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, είχε εμπλακεί σε δύο πολέμους με τη Ρωσία.