Επίθεση μαθητή με τσεκούρι και μολότοφ σε σχολείο της Σιβηρίας - Τουλάχιστον 7 τραυματίες

Επίθεση μαθητή με τσεκούρι και μολότοφ σε σχολείο της Σιβηρίας - Τουλάχιστον 7 τραυματίες Facebook Twitter
EPA/YURI KOCHETKOV (φωτογραφία αρχείου)
0

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός εφήβου με τσεκούρι και «κοκτέιλ μολότοφ» στους συμμαθητές του, σε ένα σχολείο της Σιβηρίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην Ουλάν-Ουντέ, στην Μπουριατία, κοντά στα σύνορα με την Μογγολία, ένας έφηβος 15-16 χρονών «επιτέθηκε σε μαθητές 12-13 ετών με ένα τσεκούρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σχολείο με μια φιάλη γεμάτη με εύφλεκτο υλικό», αναφέρει η ρωσική Επιτροπή Έρευνας σε ανακοίνωσή της.

Ο έφηβος που επιτέθηκε και συνελήφθη, τραυμάτισε 7 ανθρώπους, οι δύο από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης της Μπουριατίας, Βιατσεσλάβ Τσιμπίκιαποφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που γίνεται αυτήν την εβδομάδα σε ένα ρωσικό σχολείο. Την Δευτέρα, δύο έφηβοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ένα σχολείο της Περμ στα Ουράλια, προκαλώντας τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των επιτιθέμενων, οι οποίοι αλληλομαχαιρώθηκαν.

Η πρώτη αυτή επίθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια στα σχολεία, το οποίο αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρωσία μετά το φονικό του 2004 σε ένα σχολείο του Μπεσλάν, στον Καύκασο, όπου μια ομάδα φιλοτσετσένων τρομοκρατών συνέλαβε ομήρους και σκότωσε 331 ανθρώπους, οι 186 εκ των οποίων ήταν μαθητές.

«Θα συζητήσουμε, θα δούμε γιατί απέτυχε το σύστημα ασφαλείας», δεσμεύτηκε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλγκα Γκολόντετς, τις δηλώσεις της οποίας επικαλείται το Ίντερφαξ, προσθέτοντας ότι συστάθηκε μια ομάδα εργασίας για το ζήτημα αυτό.

Τον Σεπτέμβριο, ένας 15χρονος είχε επιτεθεί με τσεκούρι σε καθηγήτριά του στη Μόσχα, τραυματίζοντας αυτήν και δύο μαθητές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM