Επίθεση καμικάζι έξω από στάδιο στο Αφγανιστάν - Τουλάχιστον 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Επίθεση καμικάζι έξω από στάδιο στο Αφγανιστάν - Τουλάχιστον 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Ένας από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν από την έκρηξη. EPA/WATAN YAR
0

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στην έξοδο σταδίου στην πόλη Λασκάρ Γκα, στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν. 

Τον απολογισμό ανακοίνωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ.

Η έκρηξη που συγκλόνισε τη Λασκάρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, περίπου 600 χλμ. νοτιοδυτικά της Καμπούλ -την οποία ελέγχουν κατά μεγάλο μέρος της οι Ταλιμπάν και από την οποία προέρχεται μεγάλο μέρος της παραγωγής οπίου της χώρας- σημειώθηκε την ώρα που πλήθος θεατών αποχωρούσε από το στάδιο όπου διεξήχθη αγώνας πάλης, διευκρίνισε η αστυνομία. Ανάμεσα στους θεατές ήταν τοπικοί βουλευτές.

Επρόκειτο για «επίθεση βομβιστή-καμικάζι. Τον δράστη σταμάτησε η αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διεισδύσει στο στάδιο, αλλά κατάφερε να ανατινάξει το παγιδευμένο όχημά του», σύμφωνα με τον Ζουάκ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο αγώνας διεξαγόταν στο πλαίσιο των εορτασμών για το Νορούζ, το νέο περσικό έτος. Σκληροπυρηνικοί σουνίτες θεωρούν αντιισλαμικούς αυτούς τους εορτασμούς.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι καταδίκασε την επίθεση εναντίον «αθώων πολιτών» με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Την Τετάρτη στην Καμπούλ μια ακόμη επίθεση βομβιστή-καμικάζι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 33 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 65, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας. Επρόκειτο για την πέμπτη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στη Λασκάρ Γκα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM