Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Η στιγμή που η Μοσάντ πατά στα εδάφη της Τεχεράνης

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Η στιγμή που η Μοσάντ πατά στα εδάφη της Τεχεράνης Facebook Twitter
Φωτ. Χ
0

Βίντεο από τη στιγμή που η Μοσάντ μπαίνει στα εδάφη το Ιράν, κάνει τον γύρο των social media λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ισραήλ στη χώρα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, το Ισραήλ εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση κατά του Ιράν, τη δεύτερη μέσα σε έναν χρόνο, στοχεύοντας «δεκάδες» στόχους, μεταξύ των οποίων πυρηνικές εγκαταστάσεις, στρατιωτικούς διοικητές και επιστήμονες.

Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε εναέρια πλήγματα. Όπως διακρίνεται σε βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, πράκτορες της Μοσάντ και των ειδικών δυνάμεων του στρατού, εντοπίστηκαν στα εδάφη του Ιράν και προχώρησαν σε αρκετές συντονισμένες επιχειρήσεις.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν μεταξύ άλλων η εξουδετέρωση κάποιων εκ των σημαντικότερων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, όπως ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, τα βίντεο δείχνουν τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις, η μία εκ των οποίων δείχνει στελέχη του Ισραήλ στο πεδίο ενώ οι άλλες δύο χτυπήματα με ισραηλινά drones κατά στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, το Ισραήλ προετοιμαζόταν για την επίθεση αυτή εδώ και χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ισραηλινοί πράκτορες φέρεται να κατάφεραν να περάσουν σε ιρανικό έδαφος οπλικά συστήματα, με τα οποία εξουδετερώθηκαν τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν. Έτσί, δόθηκε το ελεύθερο στα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, να επιχειρήσουν στη χώρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Διεθνή / Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με τη μειωμένη θέση της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Διεθνή / Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Ο Εβο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραμένει στο επίκεντρο παρά το πολιτικό του αδιέξοδο και τις κατηγορίες εις βάρος του, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για κρίσιμες προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM
Character.ai: Οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Διεθνή / Character.ai: Τι είναι οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και γιατί προκαλούν ανησυχία για τα παιδιά

Το Character.ai προωθεί συνομιλίες με "AI φίλους", αντιμετωπίζοντας όμως σοβαρές αγωγές για ανηλίκους - Ο CEO μιλά για ασφαλέστερη εμπειρία, αλλά οργανώσεις ζητούν απαγόρευση των εφαρμογών συνομιλίας για παιδιά
LIFO NEWSROOM