Επίθεση ακροδεξιών στο Pride σε πόλη της Πολωνίας - Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απειλές

Επίθεση ακροδεξιών στο Pride σε πόλη της Πολωνίας - Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απειλές Facebook Twitter
0

Αστυνομικοί συνέλαβαν 25 άτομα στην Πολωνία μετά από ομοφοβικές επιθέσεις κατά της Παρέλασης Υπερηφάνειας σε μια πόλη στα ανατολικά της χώρας.

Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε πολλούς διαδηλωτές και ακτιβιστές LGBT που συμμετείχαν στο Pride στην πόλη Bialystok, το Σάββατο.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις, η υπουργός Εσωτερικών Elzbieta Witek δήλωσε: «Οι αξιωματικοί διασφαλίζουν την ασφάλεια ανεξάρτητα από τις ιδέες, τις αξίες και τις πεποιθήσεις που διακηρύσσουν οι πολίτες».

Οι ακροδεξιοί πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των περίπου 1000 διαδηλωτών οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο αψηφώντας τις απειλές που είχαν εκτοξευθεί εναντίον τους το προηγούμενο διάστημα.

Η επίθεση έρχεται καθώς έχει αναθερμανθεί η συζήτηση για τα δικαιώματα των LGBT στην Πολωνία πριν από τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Το κυβερνών κόμμα PiS εμφανίζει τους LGBT αγωνιστές ως απειλή για τις παραδοσιακές πολωνικές αξίες. Η πόλη στην οποία σημειώθηκαν τα επεισόδια θεωρείται πως είναι σημαντικός πυρήνας ψηφοφόρων του ακραία συντηρητικού κόμματος.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM