Επίθεση ακροδεξιών στο Pride σε πόλη της Πολωνίας - Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απειλές

Επίθεση ακροδεξιών στο Pride σε πόλη της Πολωνίας - Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απειλές Facebook Twitter
0

Αστυνομικοί συνέλαβαν 25 άτομα στην Πολωνία μετά από ομοφοβικές επιθέσεις κατά της Παρέλασης Υπερηφάνειας σε μια πόλη στα ανατολικά της χώρας.

Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε πολλούς διαδηλωτές και ακτιβιστές LGBT που συμμετείχαν στο Pride στην πόλη Bialystok, το Σάββατο.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις, η υπουργός Εσωτερικών Elzbieta Witek δήλωσε: «Οι αξιωματικοί διασφαλίζουν την ασφάλεια ανεξάρτητα από τις ιδέες, τις αξίες και τις πεποιθήσεις που διακηρύσσουν οι πολίτες».

Οι ακροδεξιοί πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των περίπου 1000 διαδηλωτών οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο αψηφώντας τις απειλές που είχαν εκτοξευθεί εναντίον τους το προηγούμενο διάστημα.

Η επίθεση έρχεται καθώς έχει αναθερμανθεί η συζήτηση για τα δικαιώματα των LGBT στην Πολωνία πριν από τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Το κυβερνών κόμμα PiS εμφανίζει τους LGBT αγωνιστές ως απειλή για τις παραδοσιακές πολωνικές αξίες. Η πόλη στην οποία σημειώθηκαν τα επεισόδια θεωρείται πως είναι σημαντικός πυρήνας ψηφοφόρων του ακραία συντηρητικού κόμματος.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ