Όταν ο Ισπανός επίσκοπος Xavier Novell παραιτήθηκε πριν ένα μήνα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. 

 

Ωστόσο, ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τώρα πως ερωτεύτηκε μια γυναίκα, που γράφει ερωτικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας με μια δόση Σατανισμού. 

 

Το 2010, δε ηλικία 41 ετών, έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία επίσκοπος της Ισπανίας, στην Solsona, περιοχή κοντά στην Καταλονία. Μεταξύ άλλων στήριζε την λεγόμενη θεραπεία μεταστροφής για ομοφυλόφιλους και πραγματοποιούσε εξορκισμούς. 

 

Επίσκοπος παραιτήθηκε γιατί ερωτεύτηκε μια συγγραφέα- Γράφει ερωτικά βιβλία με δόσεις Σατανισμού
Η Silvia Caballol.

 

Όλο αυτό το διάστημα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον αντιμετώπιζε ως σταρ, οπότε η πρόσφατη απόφαση παραίτησης με την έγκριση του Βατικανού προκάλεσε τεράστια έκπληξη. Λέγεται δε πως χρειάστηκε να συναντηθεί αρκετές φορές με αξιωματούχους του Βατικανού καθώς επίσης και τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο. 

 

Οι έντονες απόψεις του για την ομοφυλοφιλία και η ρητή υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας υπήρξαν αμφιλεγόμενες, γι' αυτό προκάλεσε έκπληξη όταν, σύμφωνα με το Religión Digital, ερωτεύτηκε την διαζευγμένη Silvia Caballol, ψυχολόγο και συγγραφέα ερωτικών μυθιστορημάτων. 

 

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο πρώην επίσκοπος βρίσκεται αυτή την στιγμή προς αναζήτηση εργασίας στην περιοχή της Βαρκελώνης ως γεωπόνος. 

 

Επίσκοπος παραιτήθηκε γιατί ερωτεύτηκε μια συγγραφέα- Γράφει ερωτικά βιβλία με δόσεις Σατανισμού
Ο Xavier Novell.

 

Τα βιβλία της Caballol περιλαμβάνουν τίτλους όπως «The Hell of Gabriel's Lust» και την τριλογία Amnesia. Στην περίληψη ενός εκ των βιβλίων της, υπόσχεται στον αναγνώστη μια περιπέτεια στον σαδισμό, την παράνοια και τον πόθο καθώς επίσης μια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, τον Θεό και τον Σατανά. 

 

Ούτε ο επίσκοπος, που είναι σήμερα 52 ετών, ούτε η συγγραφέας έχουν απαντήσει στα δημοσιεύματα αν και το Religión Digital μετέδωσε φερόμενες δηλώσεις του, όπου είπε: «Ερωτεύτηκα και θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά». 

 

Επίσκοπος παραιτήθηκε γιατί ερωτεύτηκε μια συγγραφέα- Γράφει ερωτικά βιβλία με δόσεις Σατανισμού
Το εξώφυλλο του βιβλίου «The Hell of Gabriel's Lust».

 

Η Επισκοπή απάντησε σχετικά, τονίζοντας ότι «η επαλήθευση ή μη της συγκεκριμένης ιστορίας είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση για τον ίδιο».

 

Η υπόθεση έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της αγαμίας εντός Εκκλησίας. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις, ο Xavier Novell είχε παραδεχθεί πως, στα νιάτα του, είχε ερωτευτεί ένα 18χρονο κορίτσι και αργότερα θέλησε να την παντρευτεί και να κάνουν παιδιά πριν αποφασίσει να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι. 

 

Με πληροφορίες από BBC