Επιμένει στη διατήρηση των συνοριακών ελέγχων η Αυστρία

Επιμένει στη διατήρηση των συνοριακών ελέγχων η Αυστρία Facebook Twitter
Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ (EPA)
0

Παρά την αντίθεση των περισσοτέρων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ εμμένει στη διατήρηση των συνοριακών ελέγχων στην Αυστρία.

Ο Κιλκ είναι μέλος του συγκυβερνώντος - με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς - ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Η Αυστρία πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία και την Σλοβενία, αλλά η σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

Σε σημερινές δηλώσεις του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο ίδιος τόνισε ότι πιστεύει πως υφίστανται «πολλοί λόγοι» για τη συνέχιση των ελέγχων.

Ο Κικλ ανέφερε πως προτίθεται να έχει σχετικές συζητήσεις με τα κράτη που διατηρούν την ίδια στάση με την Αυστρία και «δόξα τω θεώ, είναι αρκετά».

Ο ίδιος εκτιμά ότι εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατίας που «δεν πρέπει να υποβαθμίζεται» και τονίζει πως οι συνοριακοί έλεγχοι αποτελούν και μήνυμα απέναντι στο οργανωμένο εμπόριο ανθρώπων, την παράνομη διακίνηση και το οργανωμένο έγκλημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ