Επιμένει η Τουρκία για ΑΟΖ: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»

Επιμένει η Τουρκία για ΑΟΖ: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο» Facebook Twitter
4

Παρά την ομοβροντία που δέχεται σχετικά με τη συμπεριφορά στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία εκφράζει ανυποχώρητη στάση και απαντά πως «θα προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ διεμήνυσε σήμερα ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Σε συνέχεια και της χθεσινής ανακοίνωσης του Τουρκικού ΥΠΕΞ ότι η χώρα διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στα Κατεχόμενα. «Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύησει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα. «Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

Η επιθετική απάντηση Ακάρ έρχεται μετά την ένταση που έχει προκαλέσει η κίνηση της Τουρκίας να ξεκινήσει γεωτρήσεις με τον «Πορθητή», πρωτοβουλία που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Λευκωσίας, όσο και της ΕΕ.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. ««Καλούμε επειγόντως την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση», τόνισε. Λίγο αργότερα, η Άγκυρα απάντησε δια του υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας ότι «θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Διεθνή / Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο υπερυπουργός Ρούμπιο είναι πλέον επικεφαλής τεσσάρων κυβερνητικών οργάνων, ξεπερνώντας τον Χένρι Κίσινγκερ, ακόμη και τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας, ο οποίος έχει «μόνο» τρεις αντίστοιχους τίτλους
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με τους Τούρκους και την εν γένει στάση και προκλητικότητά τους, αισθάνομαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο του '40 με τους Ιταλούς.Αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, μπορεί να επιστρατεύσουμε σαν λαός αυτό που είναι πράγματι στο DNA μας (και όχι να κάνουμε σαϊτοπόλεμο) :Ο τράχηλός μας τον άδικο τσαμπουκά δεν τον ανέχεται και κάνουμε την υπέρβαση, έστω και αν ο αντίπαλος έχει υπεροπλία.
Αν καταλάβατε ότι επικαλούμαι ότι υπάρχει επίσημη έρευνα γενετιστή, δηλώνω για να απαντήσω σοβαρά στο ερώτημά σας, ότι δεν υπάρχει επίσημη έρευνα.Ελπίζω ότι υπάρχουν άλλοι που κατάλαβαν τι ακριβώς εννοώ.