Επιμένει η Καγκελαρία για την «καθιστή» Μέρκελ: Είναι καλά στην υγεία της

Επιμένει η Καγκελαρία για την «καθιστή» Μέρκελ: Είναι καλά στην υγεία της Facebook Twitter
0

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της, δήλωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, διαβεβαιώνοντας ότι είναι απολύτως σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της στην Καγκελαρία.

Ο κ. Μπράουν εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παραμείνει ενωμένος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Γενς Βάιντμαν τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, δήλωσε ότι προφανώς θα ήταν κατάλληλος, αλλά υπενθύμισε ότι η Γερμανία μόλις ανέλαβε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πόστο.

«Είναι καλά στην υγεία της και φυσικά είναι σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της», μέχρι το φθινόπωρο του 2021, δήλωσε ο κ. Μπράουν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του Reuters, για να προσθέσει ότι η κυρία Μέρκελ είχε μπροστά της μια τετραετή θητεία και «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθιστούν απαραίτητο να την ολοκληρώσουμε».

Τα πρόσφατα επεισόδια τρέμουλου που αντιμετώπισε η Γερμανίδα καγκελάριος δημοσίως έχουν οδηγήσει πολλούς να κάνουν εικασίες για την κατάσταση της υγείας της.

Η Μέρκελ και η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Μάια Σάντου παρέμειναν χθες Τρίτη καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο. Κατόπιν σηκώθηκαν και αποχώρησαν.

Επιμένει η Καγκελαρία για την «καθιστή» Μέρκελ: Είναι καλά στην υγεία της Facebook Twitter

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος επέλεξε να παραμείνει καθιστή υποδεχόμενη κάποιον ηγέτη. Την περασμένη εβδομάδα, η Άνγκελα Μέρκελ παρέμεινε καθιστή για πρώτη φορά στην τελετή υποδοχής, με στρατιωτικές τιμές, για την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν.

Το τρέμουλο της Γερμανίδας καγκελαρίου παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα Ιουνίου σε μια δεξίωση προς τιμή του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Μέρκελ είχε τότε απαντήσει πως το περιστατικό οφειλόταν σε αφυδάτωση, καθώς έκανε πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα.

Τα επόμενα επεισόδια έχουν χαρακτηριστεί ψυχολογική επεξεργασία του πρώτου. Οι γιατροί διστάζουν να κάνουν εικασίες για την κατάσταση της υγείας της Ανγκελα Μέρκελ, κάτι που αντιμετωπίζεται ως προσωπικό ζήτημα στη χώρα ακόμη και για τους ηγέτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM