Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, συμφωνώντας να κρατήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και για τη Συρία. 

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε πάντως ότι η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην κρίση στη Λιβύη και στην ανάγκη προόδου για μια βιώσιμη εκεχειρία.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχυθούν οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες στη Συρία, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα σήμερα ότι κοινή τουρκορωσική περίπολος επλήγη από έκρηξη στην περιοχή Ιντλίμπ.

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιος από τους δύο προέδρους έλαβε την πρωτοβουλία για το μεταξύ τους τηλεφώνημα που έρχεται μετά τη δημοσίευση συνέντευξης του υποψήφιου προέδρου Τζο Μπάιντεν που καταφερόταν κατά του προέδρου της Τουρκίας.

Χθες, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μεταφέροντάς του την ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη συνάντηση στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα αποκλιμάκωσης των εντάσεων.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM