Επιχείρηση Marvel: Οι «σούπερ ήρωες» που πιάνουν εμπόρους ναρκωτικών στο Περού

Επιχείρηση Marvel: Οι «σούπερ ήρωες» που πιάνουν εμπόρους ναρκωτικών στο Περού Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Τέσσερις «Avengers» εισέβαλαν σε μια επικίνδυνη γειτονιά της Λίμα, και αφού έσπασαν μια πόρτα, οι Spider-Μan, Captain America, Thor και Black Widow συνέλαβαν αρκετούς καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών.

Οι τέσσερις «σούπερ ήρωες» ήταν στην πραγματικότητα μέλη μιας ειδικής ομάδας της περουβιανής αστυνομίας που προσποιούνταν ότι διαφήμιζαν μια συναυλία για το Halloween, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Στην επιχείρηση, που ονομάστηκε «Marvel» από τον εκδότη κόμικς των The Avengers, συμμετείχαν τέσσερις αστυνομικοί ντυμένοι υπερήρωες, οι οποίοι περπατούσαν αδιάφορα σε έναν δρόμο στη γειτονιά Σαν Χουάν ντε Λουριγκάντσο της Λίμα.

Φτάνοντας σε ένα συγκεκριμένο σπίτι, ο Spider-Man και οι φίλοι του έβγαλαν ειδικό εξοπλισμό και έσπασαν μια ατσάλινη πόρτα, επιτρέποντας σε 10 μέλη της αστυνομίας να εισέλθουν και να συλλάβουν τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Οι ένοικοι, αιφνιδιασμένοι, αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για αποκριάτικο αστείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Σε αυτό το κτίριο μια ολόκληρη οικογένεια είχε αφοσιωθεί στο εμπόριο ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά επρόκειτο να πωληθούν σε ένα κοντινό πάρκο», δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Νταβίντ Βιλανουέβα.

Η αστυνομία κατέσχεσε 3.250 συσκευασίες πάστας κοκαΐνης - ένα ακατέργαστο εκχύλισμα φύλλων κόκας - καθώς και 287 σακουλάκια κοκαΐνης και 127 σακουλάκια μαριχουάνας.

Ένα κιλό πάστα κοκαΐνης πωλείται περίπου 380 δολάρια στο Περού, ενώ ένα κιλό υδροχλωρικής κοκαΐνης, η πιο καθαρή μορφή, πωλείται περίπου 1.000 δολάρια.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM