Επί τάπητος η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Επί τάπητος η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνέλθουν αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ψηφίσουν για μία σειρά ζητημάτων.

Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί τάπητος θα τεθεί και η ασφάλειά των καταναλωτών απέναντι στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και στα φυτοφάρμακα. 

Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμάσουν και την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει λίγες μέρες αργότερα.

 

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος

Δύο νομοθετικές προτάσεις προκειμένου να περιοριστεί ο χώρος δράσης τρομοκρατών και εγκληματιών θα ψηφιστούν από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών.

Η μία αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης στην οικονομική πληροφόρηση των αρχών που ερευνούν σοβαρά εγκλήματα και η δεύτερη αφορά στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για την απόκτηση δελτίου ταυτότητας.

Η πρόταση στοχεύει στην μείωση των πλαστών εγγράφων, που χρησιμοποιούν τρομοκράτες και εγκληματίες προκειμένου να εισέλθουν στην ΕΕ από τρίτες χώρες.

Φυτοφάρμακα - Ειδική Επιτροπή

Την τελική της έκθεση αναμένεται να υιοθετήσει η ειδική επιτροπή για τα φυτοφάρμακα, στην οποία θα αναφέρονται τα πρώτα αποτελέσματα για το πόσο διαφανής και ανεξάρτητη ήταν η διαδικασία εξουσιοδότησης της ΕΕ, προτείνοντας τα αναγκαία μέτρα.

Κώδικας θεωρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο εκσυγχρονισμός των ευρωπαϊκών κανόνων για βραχυχρόνιες παραμονές, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη θέματα ασφαλείας, προκλήσεις που συνδέονται με τη μετανάστευση και την τεχνολογική εξέλιξη, θα ψηφιστεί από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών τη Δευτέρα.

Αλλαγές αναμένονται στα χρονοδιαγράμματα των καταλυμάτων, στα έξοδα βίζας και στα αντικίνητρα για τις χώρες που δεν συνεργάζονται σε ό,τι αφορά την επανεισδοχή μεταναστών.

Διαδικτυακές πλατφόρμες

Οι αγορές ηλεκτρικού εμπορίου (π.χ Amazon, eBay) και οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, θα πρέπει να εφαρμόσουν σειρά μέτρων για να διασφαλίσουν ότι συνάπτουν διαφανή και δίκαια συμβόλαια με τις on line επιχειρήσεις (online λιανοπωλητές, ξενοδοχεία, εστιατόρια) με νομοθετική πρόταση που θα ψηφιστεί στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς την Πέμπτη.

Προετοιμασίες για την Ολομέλεια

Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμαστούν για την ολομέλεια του Στρασβούργου μεταξύ 10-13 Δεκεμβρίου, όπου θα ψηφίσουν για τη συμφωνία εμπορίου ΕΕ-Ιαπωνίας, για την προστασία των εργαζομένων από την έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες, την διαφάνεια και προστασία στην αλυσίδα τροφίμων, καθώς και για τις ψηφιακές υπηρεσίες φορολογίας και τις τελικές συστάσεις της Ειδικής Επιτροπής για την τρομοκρατία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM