Επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ σε συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη

Επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ σε συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Λεκτικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. 

Η ένταση προέκυψε αφού ο Τούρκος υπουργός έθεσε θέμα χωρικών υδάτων και αποστατιωτικοποίησης των νησιών. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Οι Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος και Βολουδάκης) πήραν τον λόγο και είπαν ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο καθώς η Ελλάδα πολεμά την τρομοκρατία. Επίσης, τόνισαν ότι δε γίνεται να ισχυρίζεται πως η Τουρκία σέβεται κυριαρχικά δικαιώματα από τη στιγμή που έχει γίνει η εισβολή στην Κύπρο. Αναφερόμενοι στην τωρινή πολιτική της Τουρκίας είπαν ότι «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Ακάρ ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν η Ελλάδα απειλείται πως αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το δίκαιο της θάλασσας, τότε αυτό είναι αιτία πολέμου (casus belli). 

Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για περίπου 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ