Επαρχία της Ινδονησίας απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί

Επαρχία της Ινδονησίας απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί Facebook Twitter
Οι εστιάτορες θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας, λένε οι αρχές
0

Απαγόρευση σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί, εκτός αν είναι παντρεμένοι ή συγγενείς, καθιέρωσε μια μικρότερη επαρχία που ανήκει διοικητικά στην επαρχία Ατσέχ, στην Ινδονησία. 

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αυτή η ρύθμιση θα βοηθήσει τις γυναίκες «να συμπεριφέρονται καλύτερα». 

Η Ατσέχ είναι ίσως η πιο συντηρητική επαρχία της χώρας που έχει τον μεγαλύτερο πλειοψηφικό μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο και η μοναδική στην οποία εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος.

Στο παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης κριτικής για άλλους περιορισμούς που θέτει στις γυναίκες. Επίσης εφαρμόζει τιμωρίες, όπως το δημόσιο μαστίγωμα,  σε ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι ως ομοφυλόφιλοι, έπαιζαν τυχερά παιχνίδια ή έπιναν αλκοόλ. 

Σύμφωνα με την καινούργια ρύθμιση, οι γυναίκες στη συνοικία Bireuen στο νησί της Σουμάτρα, δε θα μπορούν να κάθονται μαζί με άντρες στο ίδιο τραπέζι σε εστιατόρια και καφέ, εκτός αν συνοδεύονται από το σύζυγο τους ή κάποιον άντρα που είναι στενός συγγενής τους. 

Η ίδια απαγόρευση θα ισχύει και για συναδέλφους που γευματίζουν στο χώρο εργασίας. 

Πριν τρία χρόνια η πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπάντα Ατσέχ, είχε απαγορεύσει την είσοδο ασυνόδευτων γυναικών,σε χώρους διασκέδασης, όπως τα καφέ, μετά τις 11 το βράδυ. 

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM