Επαρχία της Ινδονησίας απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί

Επαρχία της Ινδονησίας απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί Facebook Twitter
Οι εστιάτορες θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας, λένε οι αρχές
0

Απαγόρευση σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί, εκτός αν είναι παντρεμένοι ή συγγενείς, καθιέρωσε μια μικρότερη επαρχία που ανήκει διοικητικά στην επαρχία Ατσέχ, στην Ινδονησία. 

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αυτή η ρύθμιση θα βοηθήσει τις γυναίκες «να συμπεριφέρονται καλύτερα». 

Η Ατσέχ είναι ίσως η πιο συντηρητική επαρχία της χώρας που έχει τον μεγαλύτερο πλειοψηφικό μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο και η μοναδική στην οποία εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος.

Στο παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης κριτικής για άλλους περιορισμούς που θέτει στις γυναίκες. Επίσης εφαρμόζει τιμωρίες, όπως το δημόσιο μαστίγωμα,  σε ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι ως ομοφυλόφιλοι, έπαιζαν τυχερά παιχνίδια ή έπιναν αλκοόλ. 

Σύμφωνα με την καινούργια ρύθμιση, οι γυναίκες στη συνοικία Bireuen στο νησί της Σουμάτρα, δε θα μπορούν να κάθονται μαζί με άντρες στο ίδιο τραπέζι σε εστιατόρια και καφέ, εκτός αν συνοδεύονται από το σύζυγο τους ή κάποιον άντρα που είναι στενός συγγενής τους. 

Η ίδια απαγόρευση θα ισχύει και για συναδέλφους που γευματίζουν στο χώρο εργασίας. 

Πριν τρία χρόνια η πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπάντα Ατσέχ, είχε απαγορεύσει την είσοδο ασυνόδευτων γυναικών,σε χώρους διασκέδασης, όπως τα καφέ, μετά τις 11 το βράδυ. 

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM