Επανεξελέγη ο 91χρονος Μουγκάμπε

Επανεξελέγη ο 91χρονος Μουγκάμπε Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, που βρίσκεται στην εξουσία από 1980, τοποθέτησε τη 49χρονη σύζυγό του Γκρέις, στην προεδρία της ισχυρής ένωσης γυναικών του κόμματος Zanu-PF, κατά τις εργασίες του συνεδρίου για τη διαδοχή του 91χρονου αφρικανού ηγέτη. (Τελικά ο ίδιος διαδέχτηκε τον εαυτό του.)

Με την κίνηση αυτή, η 49χρονη Γκρέις κάνει την είσοδό της στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, του οποίου μέχρι στιγμής ήταν απλό μέλος χωρίς αξίωμα και ευθύνες, όπως μεταδίδει το ελληνικό euronews. Θεωρείται από πολλούς βέβαιο ότι το κόμμα θα περάσει στα δικά της χέρια μετά από τυχόν απόσυρση του Μουγκάμπε. 

Η επανεκλογή του Μουγκάμπε στην ηγεσία ήταν βέβαιη, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Στη διάρκεια του συνεδρίου δήλωσε ακόμα ότι θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2018, όταν θα είναι 94 ετών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια