Επαναπατρίζονται οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Τουρκία - Ανακοίνωση από το Προξενείο

Επαναπατρίζονται οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Τουρκία - Ανακοίνωση από το Προξενείο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Με έκτακτη πτήση θα γίνει την Πέμπτη ο επαναπατρισμός των Ελλήνων στην Τουρκία.

Το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη ενημερώνει ότι την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 17:20 ώρα Τουρκίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα στις ελληνικές αρχές στην Τουρκία.

«Σε συνέχεια της από 23.03.2020 ανακοίνωσης των Ελληνικών Αρχών στην Τουρκία περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επαναπατρισμό, λόγω των πρόσφατων μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόληψη διάδοσης του ιού COVID-19, κα της ΚΥΑ υπ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20042/22.3.2020, περί επιβολής μέτρου προσωρινού περιορισμού συνδέσεων χώρας μας με Τουρκία, ενημερώνουμε ότι αύριο 26.03.2020 και ώρα 17:20 (τοπική) πρόκειται πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα στις Ελληνικές Αρχές στην Τουρκία» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του.

Το προξενείο απευθύνει έκκληση στους ως άνω να βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Κων/πολης στις 15:00 (τοπική) το αργότερο, ενώ σημειώνει ότι η αεροπορική εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί τους στα δηλωθέντα στοιχεία για τις επιμέρους διαδικαστικές ενέργειες περί πληρωμής και συναφή ζητήματα.

Σε περίπτωση εκδήλωσης επιθυμίας ύστατης στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το προξενείο είτε τηλεφωνικώς στο 02123938290-1-2-4 είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] έως αύριο 26.06 και ώρα 12:00 (τοπική), αποστέλλοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική δ/νση, αριθμό διαβατηρίου/ταυτότητας ανάλογα με ποιο θα ταξιδέψουν). Οίκοθεν νοείται ότι για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον την τελευταία στιγμή ισχύουν όλα τα ανωτέρω.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και σημειώνει ότι το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για επικοινωνία σε ώρες εκτός λειτουργίας της Προξενικής Αρχής είναι 00905436819982.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM