Το Shedd Aquarium στο Σικάγο ανακοίνωσε προσωρινά αλλά άμεσα μέτρα λόγω πανδημίας, κλείνοντας εθελοντικά για την υπόλοιπη χρονιά. 

 

Επειδή, ωστόσο, πλέον δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις, αυτό δεν σημαίνει πως οι πιγκουίνοι του ενυδρείου δεν μπορούν να περάσουν καλά. 

 

Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να στείλουν τους πιγκουίνους ένα μικρό ταξίδι στο Soldier Field, το γήπεδο των Chicago Bears και της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης,  Chicago Fire. Το στάδιο είναι ανοιχτό αυτή τη στιγμή για περιορισμένο αριθμό θεατών. 

 

Ενυδρείο έστειλε πιγκουίνους στο άδειο γήπεδο των Chicago Bears για βόλτα

 

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Shedd Aquarium, φαίνονται οι τέσσερις πιγκουίνοι να κάνουν βόλτα στο άδειο γήπεδο αλλά και μέσα στα αποδυτήρια, ενώ σε κάποιο σημείο τρέχουν ολοταχώς προς το μέρος μιας μπάλας ποδοσφαίρου. 

 


«Στη διάρκεια της επίσκεψης, οι πιγκουίνοι έζησαν διάφορους νέους ήχους, μυρωδιές και αισθήσεις, όπως το γρασίδι στα πόδια τους, ενώ περιφέρονταν στο γήπεδο, που είχε ετοιμαστεί για έναν αγώνα των Chicago Fire», ανέφερε το ενυδρείο. «Ποικιλία όπως αυτή είναι σημαντική για την καλή τους κατάσταση, εξασφαλίζοντας πως όπως και στην άγρια φύση, καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη». 

 

Ενυδρείο έστειλε πιγκουίνους στο άδειο γήπεδο των Chicago Bears για βόλτα

 

Οι πιγκουίνοι Izzy και Darwin, υπήρξαν πολυάσχολοι εν μέσω πανδημίας, έχοντας επισκεφτεί επίσης το Field Museum του Σικάγο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι άλλοι δύο, που ονομάζονται Tombo και Charlotte, έκαναν για πρώτη φορά ένα τέτοιο ταξίδι. 

 

Με πληροφορίες από Washington Post