Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς στην Τουρκία

Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς στην Τουρκία Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. EPA/SEDAT SUNA
0

Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, καθώς θεωρούν ότι είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, όπως μετέδωσε το CNN Turk.


Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία έχει συλλάβει επισήμως περισσότερα από 37.000 άτομα και έχει ήδη απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικούς και άλλους στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου επιχείρησης καταστολής. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι απομακρύνει υποστηρικτές του Γκιουλέν, ο οποίος έχει «αυτοεξοριστεί» στις ΗΠΑ από το 1999, αναφέρει το Reuters.


Μεταξύ των τελευταίων υπόπτων, 31 έχουν ήδη συλληφθεί και ακόμη 22 πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, σύμφωνα με το CNN Turk, το οποίο επικαλείται την εισαγγελία της Άγκυρας. Η έκταση της καταστολής έχει προκαλέσει ανησυχίες σε οργανώσεις για τα δικαιώματα και ορισμένους δυτικούς συμμάχους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM