Η αστυνομία της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Marilyn Manson μετά από καταγγελίες για επίθεση.

 

Σύμφωνα μεταδίδουν διεθνή Μέσα ο Manson κατηγορείται για «τουλάχιστον δυο περιπτώσεις» για επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος, κατά κινηματογραφιστή σε συναυλία στο Γκίλφορντ το 2019. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τόσο ο τραγουδιστής όσο και οι εκπρόσωποί του «γνωρίζουν για το ένταλμα εδώ και κάποιο καιρό». Ωστόσο «δεν επιδίωξε να απαντήσει στις κατηγορίες».

 

Το αστυνομικό τμήμα του Γκίλφορντ ανέφερε πως για κάθε μία από τις κατηγορίες ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μικρότερη από ένα έτος και πρόστιμο έως 2.000 δολάρια. Η αστυνομία ξεκαθαρίζει πως οι επιθέσεις «δεν ήταν σεξουαλικής φύσης».

 

Ο Manson, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Brian Warner, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση για το ζήτημα.

 

Το ένταλμα σύλληψης έρχεται εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Άσλεϊ Γουόλτερς, πρώην βοηθός του, τον μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό και παρενόχληση.

 

Μεταξύ άλλων η Γουόλτερς ανέφερε πως ο Manson υπήρξε ένας τρομακτικός και βίαιος εργοδότης που έλεγε στους φίλους του πως μπορούν να την χαϊδεύουν και να την φιλούν, ενώ την ανάγκαζε να εργάζεται για 48 ώρες συνεχόμενα. Ο καλλιτέχνης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

 

Νωρίτερα η Βρετανίδα ηθοποιός Εσμέ Μπιάνκο, είχε μηνύσει τον Marilyn Manson για βιασμό και κακοποίηση. Οι γυναίκες που έχουν κινηθεί κατά του μουσικού ανέρχονται, σε τουλάχιστον έξι, ανάμεσά τους και η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ.

 

Τον Φεβρουάριο η δισκογραφική εταιρεία Loma Vista Recordings διέκοψε τη συνεργασία με τον Manson καθώς οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση έβγαιναν στη δημοσιότητα.

 

Με πληροφορίες από BBC