Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει έναν «ισχυρό φύρερ» για ηγέτη - Σοκ από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση

Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει έναν «ισχυρό φύρερ» για ηγέτη - Σοκ από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση Facebook Twitter
6

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπησης στην Αυστρία καθώς ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει για ηγέτη έναν «ισχυρό φύρερ».

Ειδικότερα, την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από έναν "ισχυρό φύρερ" φέρεται να επιζητεί ο ένας στους τέσσερις Αυστριακούς, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση για το αποκαλούμενο "Κοινωνικό Βαρόμετρο" της μεγάλης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Φόλκσχιλφε".

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σήμερα με την ευκαιρία της χθεσινής 80ης επετείου από την προσάρτηση της Αυστρίας στο γερμανοναζιστικό Τρίτο Ράιχ, στις 12 Μαρτίου 1938.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως με τη θέση ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός φύρερ, ο οποίος δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη του ούτε μία βουλή ούτε εκλογές», συμφωνούν - και μάλιστα πολύ -  οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 8% και "αρκετά" σε ποσοστό 18%, συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό 26%, ενώ "λίγο" εμφανίζονται να συμφωνούν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 25%, και "καθόλου" δεν συμφωνεί ένα ποσοστό 43%.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Έριχ Φένινγκερ χαρακτηρίζει συγκλονιστικό το αποτέλεσμα του "Κοινωνικού Βαρομέτρου"  και ζητά από την πολιτική να αντιδράσει άμεσα.

Ο ίδιος υπενθυμίζει όμως ταυτόχρονα, πως στο πλαίσιο του περυσινού προεκλογικού αγώνα για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου κατέγραφε ότι οι Αυστριακοί, σε ποσοστό 94%, θεωρούν τη δημοκρατία ως την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης, ωστόσο το ποσοστό αυτό φέρεται να παρουσιάζει μειωτική τάση.

Στο ίδιο "Κοινωνικό Βαρόμετρο", στο οποίο ερωτώνται πολίτες ηλικίας άνω των 15 ετών, οι Αυστριακοί στην μεγάλη πλειονότητα τους, 80%, εμφανίζονται να υποστηρίζουν ως "σημαντικό" το δικαίωμα της διαδήλωσης.

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM