Ένας πλάτανος 800 ετών γίνεται καταφύγιο για κουτάβια

Ένας πλάτανος 800 ετών γίνεται καταφύγιο για κουτάβια Facebook Twitter
0

Στη Γιάλοβα, στην περιοχή Τσιρνατζίκ ένας πλάτανος είναι το κορυφαίο αξιοθέατο και πόλος έλξης επισκεπτών απ' όλον τον κόσμο. Το δέντρο ηλικίας 800 ετών, ύψους 24 μέτρων και πλάτους 22 θεωρείται φυσικό καταφύγιο για μικρά ζώα που έχουν χάσει τους γονείς ή τον δρόμο τους. 

Ένας πλάτανος 800 ετών γίνεται καταφύγιο για κουτάβια Facebook Twitter

Θεωρείται όμως και δέντρο - μνημείο, λόγω της ηλικίας και της σπανιότητας του και προστατεύεται από το Συμβούλιο Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Κοτζαελί.

Στο επίκεντρο ο πλάτανος βρέθηκε και πάλι καθώς 8 κουτάβια βρήκαν στο εσωτερικό του καταφύγιο, και έγιναν αφορμή για κάποιους από τους κατοίκους να εισέρχονται καθημερινά στο δέντρο για να ταΐσουν τα κουτάβια. 

Από την κοινότητα για την ώρα και όπως εξηγεί ο τοπικός σύμβουλος Ersin Parlak επιτρέπεται σε μερικούς ντόπιους να επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τον πλάτανο, για να δίνουν τροφή και να κρατούν ζεστά τα σκυλάκια.

"Στην περιοχή κάνει τρομακτικό κρύο και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα ζήσουν μέχρι να μπορούν είτε να υιοθετηθούν είτε να βρεθούν σε κάποιο καταφύγιο ζώων", λέει. 

ΠΗΓΗ: Ηurriyet 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ