ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ένα γιγάντιο δέντρο σεκόγια συνεχίζει να καίγεται από το καλοκαίρι του 2020

Ένα γιγάντιο δέντρο σεκόγια συνεχίζει να καίγεται από το καλοκαίρι του 2020 Facebook Twitter
Φωτογραφία από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο εθνικό πάρκο σεκόγια τον περασμένο Σεπτέμβριο. Étienne Laurent/EPA
0

Μια γιγαντιαία σεκόγια στην Καλιφόρνια εξακολουθεί να σιγοκαίγεται μετά την τεράστια δασική πυρκαγιά που είχε καταστρέψει την περιοχή στα τέλη του καλοκαιριού του 2020.

«Επιστήμονες και πυροσβέστες της υπηρεσίας εθνικών πάρκων εξέτασαν πρόσφατα τις επιπτώσεις της Castle Fire του 2020 στο εθνικό πάρκο Σεκόγια και παρατήρησαν ότι μια γιγάντια σεκόγια εξακολουθεί να καίγεται», ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στην τεράστια δασική πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό στις 19 Αυγούστου 2020 και η οποία επεκτάθηκε. Ως τον Δεκέμβριο του 2020 εκτιμάται ότι έχουν καεί περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασών εξαιτίας της πυρκαγιάς αυτής.

Ένα γιγάντιο δέντρο σεκόγια συνεχίζει να καίγεται από το καλοκαίρι του 2020 Facebook Twitter
Ως τον Δεκέμβριο του 2020 εκτιμάται ότι έχουν καεί περισσότερα από 700 τ. χλμ. δασών εξαιτίας της συγκεκριμένης πυρκαγιάς. Sequoia National Forest

Η εν λόγω σεκόγια είναι απομονωμένη και δεν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον ή όσους επισκέπτονται το πάρκο, όμως το φαινόμενο που συνεχίζεται πολλούς μήνες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς «καταδεικνύει σε ποιο βαθμό έχει φτάσει η ξηρασία στο πάρκο», υπογράμμισε ο Λιφ Μάθισεν, ειδικός στη διαχείριση πυρκαγιών στα εθνικά πάρκα Σεκόγια και Κινγκς Κάνιον.

«Με δεδομένες τις μικρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις φέτος, ενδέχεται να δούμε και άλλες εκπλήξεις», προειδοποίησε.

Ένα γιγάντιο δέντρο σεκόγια συνεχίζει να καίγεται από το καλοκαίρι του 2020 Facebook Twitter
Η εν λόγω σεκόγια είναι απομονωμένη και δεν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον ή όσους επισκέπτονται το πάρκο. Sequoia National Forest

Στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ παρατηρείται χρόνια, οξεία ξηρασία λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το 2020 ξέσπασαν στην περιοχή πρωτόγνωρες πυρκαγιές, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 33 ανθρώπων και κατέκαψαν 17.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μόνο στην Καλιφόρνια.

Οι αρχές αναμένουν τα χειρότερα για τη φετινή χρονιά και έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ξηρασία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ