Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα μετατρέπονται σε «εργοστάσιο» υδρογόνου

Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα μετατρέπονται σε «εργοστάσιο» υδρογόνου Facebook Twitter
0

Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου, θα μετατραπούν σε «εργοστάσιο» υδρογόνου έως το 2025.

Η Linde, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών αερίων και μηχανικής, ανακοίνωσε τα πλάνα της να κατασκευάσει έναν ηλεκτρολύτη PEM (Proton Exchange Membrane) ισχύος 35 μεγαβάτ για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στους Καταρράκτες. Η νέα μονάδα θα είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτρολύτης που θα εγκαταστήσει η επιχείρηση αυτή παγκοσμίως

Η υδροηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται για παραγωγή πράσινου υγρού υδρογόνου και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025. Η εταιρεία θα αξιοποιηθεί τον υφιστάμενο υγροποιητή και την υποδομή διανομής της για να προμηθεύσει υφιστάμενους και νέους πελάτες. Το έργο αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά που αναμένεται να υλοποιηθούν για την κάλυψη της ζήτησης πράσινου υγρού υδρογόνου στις ΗΠΑ.

«Η Linde είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγρού υδρογόνου στις ΗΠΑ και αυτή η νέα δυναμική θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα του προϊόντος σε μια εποχή αυξανόμενης ζήτησης σε διάφορες αγορές, όπως η αεροδιαστημική, η ηλεκτρονική και η μεταποίηση» δήλωσε ο Todd Lawson, αντιπρόεδρος της Ανατολικής Περιφέρειας της εταιρείας.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα πράσινου υδρογόνου για να βοηθήσουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης, καθώς και να συμβάλουμε σε μια πιο βιώσιμη ενεργειακή οικονομία».

Περιβάλλον
0

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Περιβάλλον / Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Είναι σπάνιο προνόμιο πια στην Ελλάδα να επισκεφθεί κανείς μια απάτητη παραλία. Η LiFO είχε αυτή την ευκαιρία. Βρέθηκε στα «απάτητα» Σεκάνια της Ζάκυνθου, ακολουθώντας την επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς και είδε από κοντά πώς προετοιμάζεται η μοναδική αυτή παραλία για να φιλοξενήσει τις νέες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ