ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Εν ψυχρώ δολοφονία Ιορδανού συγγραφέα μετά τη δημοσίευση σκίτσου που κρίθηκε "αντι-ισλαμικό"

Εν ψυχρώ δολοφονία Ιορδανού συγγραφέα μετά τη δημοσίευση σκίτσου που κρίθηκε "αντι-ισλαμικό" Facebook Twitter
Ο 56χρονος Ν.Χατάρ που δολοφονήθηκε εκτελέστηκε σήμερα
2

Ο ιορδανός συγγραφέας Νάχεντ Χατάρ δολοφονήθηκε σήμερα μπροστά από δικαστήριο του Αμάν όπου θα γινόταν η δίκη του για τη δημοσίευση ενός σκίτσου που θεωρήθηκε προσβλητικό για το Ισλάμ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.


Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο, ο 56χρονος Χατάρ δέχθηκε τρεις σφαίρες, ο "δολοφόνος συνελήφθη επί τόπου" και διεξάγεται έρευνα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του συγγραφέα μπροστά από το δικαστήριο στο Αμπντάλι, στο κέντρο της ιορδανικής πρωτεύουσας.


Ο χριστιανός συγγραφέας, ένας εξέχων αντι-ισλαμιστής ακτιβιστής που ήταν υποστηρικτής του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ, είχε συλληφθεί στις 13 Αυγούστου μετά τη δημοσίευση στο λογαριασμό του στο Facebook σκίτσου που περιγελούσε τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα το σκίτσο παρουσίαζε έναν γενειοφόρο άνδρα στον παράδεισο να καπνίζει στο κρεβάτι έχοντας γυναίκες δίπλα του και να ζητεί από τον Θεό να του φέρει κρασί και φιστίκια.

Εν ψυχρώ δολοφονία Ιορδανού συγγραφέα μετά τη δημοσίευση σκίτσου που κρίθηκε "αντι-ισλαμικό" Facebook Twitter
Φωτογραφία με τον νεκρό συγγραφέα έξω από το δικαστήριο


Πολλοί συντηρητικοί μουσουλμάνοι Ιορδανοί θεώρησαν ότι το σκίτσο αυτό ήταν προσβλητικό για το Ισλάμ.


Ο συγγραφέας κατηγορήθηκε από τις αρχές για "υποκίνηση θρησκευτικής διχόνοιας" και "προσβολή" του Ισλάμ, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εν ψυχρώ δολοφονία Ιορδανού συγγραφέα μετά τη δημοσίευση σκίτσου που κρίθηκε "αντι-ισλαμικό" Facebook Twitter
Το επίμαχο σκίτσο
2

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πάει και ο μύθος της Ιορδανίας ως μετριοπαθούς, ανεκτικής μουσουλμανικής χώρας...Το μοιραίο σκίτσο εδώ:https://www.jihadwatch.org/2016/09/jordan-muslim-murders-christian-who-drew-cartoon-mocking-islamic-paradise