Ο Καναδάς θα πετάξει 13,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου AstraZeneca- Λόγω έλλειψης ζήτησης

Ο Καναδάς θα πετάξει 13,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου Astra Zeneca- Λόγω έλλειψης ζήτησης Facebook Twitter
0

Ο Καναδάς θα πετάξει περίπου 13,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, επειδή δεν μπόρεσε να βρει αποδέκτες, είτε εντός, είτε εκτός των συνόρων. 

Το 2020 ο Καναδάς υπέγραψε συμβόλαιο με την AstraZeneca για να πάρει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στη χώρα 2,3 εκατομμύρια πολίτες έκαναν τουλάχιστον μία δόση του συγκεκριμένου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, κυρίως από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2021. 

Έπειτα από τις ανησυχίες για σπάνιες πιθανές θρομβώσεις, ο Καναδάς επικεντρώθηκε στη χρήση των άφθονων αποθεμάτων των εμβολίων Pfizer και Moderna που διέθετε. Πριν από ένα χρόνο, η χώρα υποσχέθηκε να δωρίσει τα υπόλοιπα εμβόλια AstraZeneca που διέθετε, περίπου 17,7 εκατομμύρια δόσεις. Όμως, χθες ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες να υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση, 13,6 εκατομμύρια δόσεις έληξαν και θα πρέπει να πεταχτούν. 

«Εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης για το εμβόλιο και τις προκλήσεις σχετικά με τη διανομή και την απορρόφηση από αποδέκτρια χώρα, δεν έγιναν δεκτές», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Συνολικά ο Καναδάς έχει δωρίσει 8,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, 4,8 εκατ. από τις βασικές προμήθειές του και 4,1 εκατ. που αγόρασε για το πρόγραμμα διανομής COVAX. Περίπου 85% των Καναδών θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 61%, αλλά στις φτωχότερες χώρες το ποσοστό είναι μόλις 16%. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM