ΕΜΑ: Στις αρχές Οκτωβρίου η απόφαση για την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

ΕΜΑ: Στις αρχές Οκτωβρίου η απόφαση για την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 16 ετών. 

«Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, εκτός αν χρειαστούν συμπληρωματικές πληροφορίες», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμβόλια στον EMA. 

Επίσης, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου θα καταλήξει στην αξιολόγηση για αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna σε ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, ένα μήνα μετά τη χορήγηση της δεύτερης. «Τα στοιχεία γίνονται ολοένα πιο σαφή για την ανάγκη να εξεταστεί αυτή η επιλογή για ανθρώπους που μπορεί να είχαν χαμηλή απόκρισή στον εμβολιασμό, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι», δήλωσε ο Καβαλέρι.  

Ο αξιωματούχος του ΕΜΑ αναμένει ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Pfizer και η BioNTech θα καταθέσουν στον Οργανισμό δεδομένα για τη χρήση του εμβολίου τους σε παιδιά 5-11 ετών. Παρόμοια δεδομένα αναμένονται από τη Moderna στις αρχές Νοεμβρίου και η αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες, αν δεν χρειαστούν συμπληρωματικά στοιχεία. 

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της CureVac για έγκριση του εμβολίου, ο Καβαλέρι δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου ο Οργανισμός «θα είναι σε καλύτερη θέση για να κατανοήσει πραγματικά ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για αυτό το εμβόλιο». 

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο EMA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση των δεδομένων που υπέβαλαν η Pfizer και η BioNTech για τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης, έξι μήνες μετά τη δεύτερη, σε άτομα άνω των 16 ετών. Η Moderna επίσης αναμένεται αυτό τον μήνα να καταθέσει στον ΕΜΑ δεδομένα για ενισχυτική δόση του εμβολίου της για τον κορωνοϊό. 

Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) την Τετάρτη ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τους άνω των 65 ετών, τους ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης και σε όσους εκτίθενται τακτικά στον ιό. 


Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, πολιτοφυλακή - Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Η Βενεζουέλα ενισχύει στρατεύματα και πολιτοφυλακή, ενώ οι ΗΠΑ μεταφέρουν προηγμένα όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Διεθνή / Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Ο Οχανιάν υποστήριξε ότι η επόμενη γενιά των social media θα πρέπει να είναι «επαληθεύσιμα ανθρώπινη», βασισμένη σε «ζωντανό περιεχόμενο και αποδείξεις ζωής»
LIFO NEWSROOM
«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Διεθνή / Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που «πάγωσε» τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 12χρονης Λόλα Νταβιέ συγκλονίζει τη Γαλλία - Η 27χρονη Νταμπιά Μπενκιρέν κατηγορείται για βασανισμό, βιασμό και δολοφονία ανηλίκου, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα
LIFO NEWSROOM