Ελικόπτερο συνετρίβη στο Κατάρ – Νεκροί στρατιωτικοί από Κατάρ και Τουρκία

ΚΑΤΑΡ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου, Qatar Defence Ministry
0

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο του Κατάρ συνετρίβη στα χωρικά ύδατα της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ και της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ γνωστοποίησε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άτομα και έχουν ανασυρθεί οι σοροί των έξι. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται τρεις στρατιωτικοί του Κατάρ, ένας Τούρκος αξιωματικός που συμμετείχε σε κοινή δύναμη των δύο χωρών, καθώς και δύο Τούρκοι πολίτες.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός και δύο στελέχη της αμυντικής εταιρείας Aselsan συγκαταλέγονται στους νεκρούς, διευκρινίζοντας ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και αποδίδεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Το περιστατικό σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένης επιφυλακής στην περιοχή, καθώς το Κατάρ ενισχύει τα μέτρα προστασίας του εναέριου χώρου και της επικράτειάς του απέναντι σε πιθανές επιθέσεις με πυραύλους και drones από το Ιράν.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM