ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες μπελούγκα που ζούσαν αιχμάλωτες σε δεξαμενές της Ρωσίας

Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες μπελούγκα που ζούσαν αιχμάλωτες σε δεξαμενές της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως απελευθερώθηκαν και οι τελευταίες φάλαινες μπελούγκα που κρατούνταν αιχμάλωτες εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μέσα σε μικρές δεξαμενές στην Άπω Ανατολή και προορίζονταν να πωληθούν στο εξωτερικό, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει διεθνή αγανάκτηση.

Οι ρωσικές αρχές είχαν υποχρεωθεί να αντιδράσουν μετά τη δημοσιοποίηση, τον Φεβρουάριο, φωτογραφιών απ' αυτές τις 11 όρκες και 93 φάλαινες μπελούγκα που κρατούνταν από το προηγούμενο καλοκαίρι στριμωγμένες μέσα σε μικρές δεξαμενές κοντά στο λιμάνι Ναχόντκα, στον Ειρηνικό ωκεανό, και ανήκαν σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Οι τελευταίες αιχμάλωτες όρκες είχαν απελευθερωθεί ήδη τον Αύγουστο.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει να συλλαμβάνονται και να πωλούνται σε ενυδρεία όρκες και φάλαινες μπελούγκα, μια αμφιλεγόμενη πρακτική που κατέστη δυνατή χάρη σε νομικά κενά και την οποία οι αρχές υποσχέθηκαν να διορθώσουν. Οι περισσότερες φάλαινες μπελούγκα και όρκες που ήταν στοιβαγμένες στη Ναχόντκα προορίζονταν για υδάτινα πάρκα στην Κίνα.

«Στην περιφέρεια Πριμόριε, η επιχείρηση της απελευθέρωσης των θαλάσσιων θηλαστικών στο φυσικό τους οικοσύστημα ολοκληρώθηκε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση είχε αρχίσει πριν από πέντε ημέρες.

Η ρωσική οργάνωση Sakhalin Watch (Παρατηρητήριο της Σαχαλίνης), η οποία είχε δραστηριοποιηθεί υπέρ αυτής της απελευθέρωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι «απελευθερώθηκαν όλες οι μπελούγκα και ότι η 'φυλακή των φαλαινών' απελευθέρωσε τελικά τους τελευταίους εγκλείστους της!».

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, σήμερα απελευθερώθηκαν συνολικά 21 μπελούγκα από δύο πλοία. Η απελευθέρωσή τους άρχισε γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα) και συνεχίσθηκε μέχρι τις 17:00.

Αίτημα για την απελευθέρωση αυτών των ζώων, που είχε αναρτηθεί στο change.org, είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο υπογραφές, μεταξύ των οποίων και υπογραφές διασημοτήτων όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Αντιμέτωπη με το σκάνδαλο, η Μόσχα είχε υποσχεθεί να απελευθερωθούν στη θάλασσα όλα αυτά τα κήτη και το Κρεμλίνο είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για την απελευθέρωσή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM