Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες μπελούγκα που ζούσαν αιχμάλωτες σε δεξαμενές της Ρωσίας

Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες μπελούγκα που ζούσαν αιχμάλωτες σε δεξαμενές της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως απελευθερώθηκαν και οι τελευταίες φάλαινες μπελούγκα που κρατούνταν αιχμάλωτες εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μέσα σε μικρές δεξαμενές στην Άπω Ανατολή και προορίζονταν να πωληθούν στο εξωτερικό, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει διεθνή αγανάκτηση.

Οι ρωσικές αρχές είχαν υποχρεωθεί να αντιδράσουν μετά τη δημοσιοποίηση, τον Φεβρουάριο, φωτογραφιών απ' αυτές τις 11 όρκες και 93 φάλαινες μπελούγκα που κρατούνταν από το προηγούμενο καλοκαίρι στριμωγμένες μέσα σε μικρές δεξαμενές κοντά στο λιμάνι Ναχόντκα, στον Ειρηνικό ωκεανό, και ανήκαν σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Οι τελευταίες αιχμάλωτες όρκες είχαν απελευθερωθεί ήδη τον Αύγουστο.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει να συλλαμβάνονται και να πωλούνται σε ενυδρεία όρκες και φάλαινες μπελούγκα, μια αμφιλεγόμενη πρακτική που κατέστη δυνατή χάρη σε νομικά κενά και την οποία οι αρχές υποσχέθηκαν να διορθώσουν. Οι περισσότερες φάλαινες μπελούγκα και όρκες που ήταν στοιβαγμένες στη Ναχόντκα προορίζονταν για υδάτινα πάρκα στην Κίνα.

«Στην περιφέρεια Πριμόριε, η επιχείρηση της απελευθέρωσης των θαλάσσιων θηλαστικών στο φυσικό τους οικοσύστημα ολοκληρώθηκε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση είχε αρχίσει πριν από πέντε ημέρες.

Η ρωσική οργάνωση Sakhalin Watch (Παρατηρητήριο της Σαχαλίνης), η οποία είχε δραστηριοποιηθεί υπέρ αυτής της απελευθέρωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι «απελευθερώθηκαν όλες οι μπελούγκα και ότι η 'φυλακή των φαλαινών' απελευθέρωσε τελικά τους τελευταίους εγκλείστους της!».

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, σήμερα απελευθερώθηκαν συνολικά 21 μπελούγκα από δύο πλοία. Η απελευθέρωσή τους άρχισε γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα) και συνεχίσθηκε μέχρι τις 17:00.

Αίτημα για την απελευθέρωση αυτών των ζώων, που είχε αναρτηθεί στο change.org, είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο υπογραφές, μεταξύ των οποίων και υπογραφές διασημοτήτων όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Αντιμέτωπη με το σκάνδαλο, η Μόσχα είχε υποσχεθεί να απελευθερωθούν στη θάλασσα όλα αυτά τα κήτη και το Κρεμλίνο είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για την απελευθέρωσή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η BP έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου των τελευταίων 25 ετών

Διεθνή / Η BP έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου των τελευταίων 25 ετών

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει περισσότερες δοκιμές για το κοίτασμα που εντόπισε στα ανοιχτά της Βραζιλίας, καθώς συνεχίζει τη στροφή της από τις ανανεώσιμες πηγές στα ορυκτά καύσιμα
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκε η πτήση σας; Δύο ιστοσελίδες θα σας βοηθήσουν να πάρετε πίσω τα χρήματά σας άμεσα και εύκολα

Διεθνή / Ακυρώθηκε η πτήση σας; Οι δύο ιστοσελίδες που σας εγγυώνται άμεση και εύκολη επιστροφή χρημάτων

Και οι δύο εταιρείες δεσμεύτηκαν να εξηγούν με σαφήνεια τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επαναδρομολόγησης ή πλήρους επιστροφής χρημάτων
LIFO NEWSROOM