El Diablo: Νέες διαμαρτυρίες με σταυρούς και εικόνες στην Κύπρο έξω από το ΡΙΚ

El Diablo: Νέες διαμαρτυρίες με σταυρούς και εικόνες στην Κύπρο έξω από το ΡΙΚ Facebook Twitter
philenews
0

Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο που στεγάζεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Κύπρο με αφορμή το «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού, που εκπροσωπεί τη χώρα στην Eurovision.

Για περίπου μία ώρα το κίνημα «Χριστιανική Αντίσταση», συγκεντρώθηε με εικόνες, σταυρούς και ελληνικές σημαίες έξω από το ΡΙΚ μοιράζοντας φυλλάδια του κινήματος με τίτλο «Η Κύπρος αγαπά τον Χριστό».

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο δε, που μοίραζαν, ανέφερε ότι «το Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που είναι ερωτευμένη με έναν αλήτη, τον οποίο αποκαλεί 'διάβολο' κι ότι η κοπέλα προσπαθεί να απελευθερωθεί από αυτόν.

»Λυπούμαστε αλλά αυτές οι δικαιολογίες είναι πολύ φθηνές και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Δεν αποδεχόμαστε αυτές τις φθηνές δικαιολογίες».

Όπως αναφέρουν οι οπαδοί του κινήματος, «στους στίχους του τραγουδιού πουθενά δεν φαίνονται τα όσα ισχυρίζεται το ΡΙΚ (αλήτης, προσπάθεια για απελευθέρωση κτλ.)», ενώ τονίζει ότι η χρήση σατανιστικών και διαβολικών εκφράσεων είναι απαράδεκτη.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι διαμαρτύρονται στην Κύπρο για το συγκεκριμένο τραγούδι. Τον Μάρτιο δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κρατικό κανάλι, κρατώντας σταυρούς και πλακάτ και ζητώντας να ακυρωθεί το «Εl Diablo».

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου ανέφερε πως «το συγκεκριμένο τραγούδι «El diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

Θέση είχε πάρει και η Ιερά Σύνοδος, που ζητούσε κυβερνητική παρέμβαση για την ακύρωση του τραγουδιού.

Παρόλες τις διαμαρτυρίες, η Έλενα Τσαγκρκινού  κέρδισε χθες τις εντυπώσεις στον πρώτο ημιτελικό στο Ρότερνταμ και προκρίθηκε για να διαγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου.

El Diablo: Νέες διαμαρτυρίες με σταυρούς και εικόνες στην Κύπρο έξω από το ΡΙΚ Facebook Twitter
philenews

Με πληροφορίες του philenews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM