Εκτός ίντερνετ ξαφνικά οι Ρώσοι χάκερ REvil

Εκτός ίντερνετ ξαφνικά οι Ρώσοι χάκερ REvil Facebook Twitter
Getty
0

Αποσυνδέθηκαν από το ίντερνετ οι ιστότοποι που φέρεται να ελέγχονται από Ρώσους χάκερ, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σάιτ που ελέγχονται από την ομάδα REvil έγιναν ξαφνικά απρόσιτα χθες.

Ο λόγος πίσω από την εξαφάνιση είναι άγνωστος, αλλά έχει προκαλέσει εικασίες ότι η ομάδα μπορεί να έχει γίνει στόχος των αρχών.

Η κίνηση αυτή έγινε ενώ αυξάνεται η πίεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα στον Βλαμίντιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης την Παρασκευή, αφού είχαν ήδη κάνει μία πρώτη συζήτηση για το θέμα στη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη τον περασμένο μήνα.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι «του το είχε καταστήσει απόλυτα σαφές πως περιμένουμε ενέργειες» σχετικά με τις πληροφορίες και επίσης υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν απευθείας με ψηφιακά αντίποινα.

Το χρονοδιάγραμμα της διακοπής της Τρίτης προκάλεσε εικασίες ότι είτε Αμερικανοί είτε Ρώσοι αξιωματούχοι ενδέχεται να έχουν αναλάβει δράση εναντίον της REvil, αν και κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ανάλογες ξαφνικές εξαφανίσεις τέτοιων ομάδων δεν είναι απαραίτητα ασυνήθιστες.

Η ομάδα έχει κατηγορηθεί ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις ransomware που έπληξαν μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ φέτος.

Το FBI κατηγόρησε τη REvil - επίσης γνωστή ως Sodinokibi - ότι ήταν πίσω από μια επίθεση ransomware στην μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Η ομάδα θεωρείται ιδιαίτερη ενεργή και την περασμένη εβδομάδα ζήτησε τεράστιο ποσό σε bitcoin ως λύτρα για μια επίθεση στην εταιρεία πληροφορικής Kaseya και εκατοντάδες περισσότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM