Εκτός ίντερνετ ξαφνικά οι Ρώσοι χάκερ REvil

Εκτός ίντερνετ ξαφνικά οι Ρώσοι χάκερ REvil Facebook Twitter
Getty
0

Αποσυνδέθηκαν από το ίντερνετ οι ιστότοποι που φέρεται να ελέγχονται από Ρώσους χάκερ, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σάιτ που ελέγχονται από την ομάδα REvil έγιναν ξαφνικά απρόσιτα χθες.

Ο λόγος πίσω από την εξαφάνιση είναι άγνωστος, αλλά έχει προκαλέσει εικασίες ότι η ομάδα μπορεί να έχει γίνει στόχος των αρχών.

Η κίνηση αυτή έγινε ενώ αυξάνεται η πίεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα στον Βλαμίντιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης την Παρασκευή, αφού είχαν ήδη κάνει μία πρώτη συζήτηση για το θέμα στη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη τον περασμένο μήνα.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι «του το είχε καταστήσει απόλυτα σαφές πως περιμένουμε ενέργειες» σχετικά με τις πληροφορίες και επίσης υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν απευθείας με ψηφιακά αντίποινα.

Το χρονοδιάγραμμα της διακοπής της Τρίτης προκάλεσε εικασίες ότι είτε Αμερικανοί είτε Ρώσοι αξιωματούχοι ενδέχεται να έχουν αναλάβει δράση εναντίον της REvil, αν και κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ανάλογες ξαφνικές εξαφανίσεις τέτοιων ομάδων δεν είναι απαραίτητα ασυνήθιστες.

Η ομάδα έχει κατηγορηθεί ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις ransomware που έπληξαν μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ φέτος.

Το FBI κατηγόρησε τη REvil - επίσης γνωστή ως Sodinokibi - ότι ήταν πίσω από μια επίθεση ransomware στην μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Η ομάδα θεωρείται ιδιαίτερη ενεργή και την περασμένη εβδομάδα ζήτησε τεράστιο ποσό σε bitcoin ως λύτρα για μια επίθεση στην εταιρεία πληροφορικής Kaseya και εκατοντάδες περισσότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM