Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ: Πάνω από 124 νεκροί σε 300 επεισόδια με πυροβολισμούς σε τρεις ημέρες

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ: Πάνω από 124 νεκροί σε 300 επεισόδια με πυροβολισμούς σε τρεις ημέρες	Facebook Twitter
0

Ένας καθηγητής από τη Φιλαδέλφεια, μια έφηβη από την Αριζόνα και ένας αστυνομικός στο Σικάγο ήταν μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς το Σαββατοκύριακο, σε ένα ατέρμονο κύμα ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 124 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 325 τραυματίστηκαν σε τουλάχιστον 300 επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή, σύμφωνα με το GunViolenceArchive.org, μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Ουάσιγκτον που καταγράφει συμβάντα με πυροβόλα όπλα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Ουβάλντε του Τέξας, το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και την Τάλσα της Οκλαχόμας, που αναζωπύρωσαν τη συζήτηση για την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή.

Μετά και τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου, οι δήμαρχοι ορισμένων μεγάλων πόλεων εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και την οργή τους για τις συνέπειες που έχει η ένοπλη βία στις κοινότητές τους.

«Κουράστηκα να εμφανίζομαι ενώπιον σας και να σας μιλάω για όπλα και για πτώματα», είπε ο δήμαρχος της Τσατανούγκα, ο Τιμ Κέλι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες αφότου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από πυρά σε ένα ναϊτκλάμπ της πόλης του.

«Το κύμα της ένοπλης βίας που βλέπουμε σε όλη τη χώρα και εδώ στη Φιλαδέλφεια δεν με λυπεί απλώς, με θυμώνει», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τζιμ Κένεϊ αφού τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από πυρά σε ένα κατάμεστο μπαρ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Κρις Μίνερς, εκπαιδευτικός σύμβουλος στο ιδιωτικό κολέγιο Ζιράρντ της Φιλαδέλφειας.

«Βλέπουμε να χάνονται ζωές ανόητα και άλλοι να τραυματίζονται σε άλλη μια αποτροπιαστική, θρασύδειλη, κατάπτυστη ενέργεια ένοπλης βίας», πρόσθεσε ο Κένεϊ.

Νωρίτερα σήμερα η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ επικύρωσε 10 νομοσχέδια για τον έλεγχο των όπλων, καθιστώντας τα νόμους. Στην Ουάσινγκτον, το Κογκρέσο εξετάζει διάφορα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, όμως ένας νέος ομοσπονδιακός νόμος θα είναι δύσκολο να περάσει, ιδίως από τη Γερουσία, εξαιτίας των εμποδίων που εγείρουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Χρειάζεται τώρα αλλαγή», είπε η δημάρχος του Φοίνιξ Κέιτ Γκαλέγκο αφού μια 14χρονη σκοτώθηκε και άλλοι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σε έναν εμπορικό δρόμο το Σάββατο.

Το απόγευμα της Κυριακής στη Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ διενεργούσε τροχονομικό έλεγχο. Είναι ο δεύτερος που δέχεται πυρά στην περιοχή αυτή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. «Πόσοι αστυνομικοί και κάτοικοι πρέπει να πέσουν θύματα ένοπλης βίας για να δράσουμε;» διερωτήθηκε η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM