Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στον χειρουργικό ευνουχισμό

Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στον χειρουργικό ευνουχισμό Facebook Twitter
0

Η εφαρμογή του χειρουργικού ευνουχισμού σε δράστες σεξουαλικών αδικημάτων εξακολουθεί να ασκείται από γιατρούς στη Γερμανία και στη Τσεχική Δημοκρατία και έχει καταδικαστεί ως μια  «εξευτελιστική τακτική», σε έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (European Committee for the Prevention of Torture [CPT]), αναγνωρίζει ότι η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται σπάνια, αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις που εφαρμόζεται υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

Σε απάντηση στη έκθεση της CPT , η γερμανική κυβέρνηση επιμένει ότι η «θεραπεία» αυτή δεν αποτελεί τιμωρία, αλλά είναι μια "ταλαιπωρία που συνδέεται με την ανώμαλη σεξουαλική ορμή ...και στόχος είναι να θεραπευτεί ή τουλάχιστον να μετριαστεί».

Στην έκθεση της Επιτροπής ασκείται κριτική στην Γερμανία όσον αφορά την τήρηση της ευρωπαϊκής σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία απαγορεύει τα βασανιστήρια και την απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση και επιπροσθέτως αναφέρεται ότι: « Ο χειρουργικός ευνουχισμός είναι ένας ακρωτηριασμός, μια μη αναστρέψιμη επέμβαση, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαραίτητη ιατρική ανάγκη, στο πλαίσιο της τιμωρίας των δραστών σεξουαλικών αδικημάτων».

Η γερμανική κυβέρνηση από την άλλη εξακολουθεί να υπερασπίζεται τη διαδικασία με την αιτιολογία ότι η χειρουργική επέμβαση βοηθά στις περιπτώσεις εκείνες όπου διαπιστώνεται "ασθένεια που συνδέεται με ανώμαλη σεξουαλική ορμή και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος μελλοντικών παράνομων πράξεων που σχετίζονται με σεξουαλικές παραβάσεις».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM