Εκτεταμένο μπλακ-άουτ στη Νίκαια εν μέσω Φεστιβάλ Καννών - Στο σκοτάδι «βυθίστηκαν» 45.000 κάτοικοι

Σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο και εκτεταμένο μπλακ-άουτ στη Νίκαια εν μέσω Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του εκτεταμμένου μπλακ άουτ στη Νίκαι / Φωτογραφία: ΕΡΑ
0

Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής τίθενται οι γαλλικές αρχές, μετά από οργανωμένες επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στη Νίκαια που προκάλεσαν εκτεταμένο μπλακ-άουτ και διέκοψαν τη λειτουργία του Φεστιβάλ των Καννών, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για σαμποτάζ και εγκληματικές ενέργειες.

Οι γαλλικές αρχές ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τις εγκαταστάσεις του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μετά από μια ολονύκτια πυρκαγιά σε υποσταθμό που διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε 45.000 άτομα και ένα μαζικό μπλακ-άουτ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, το οποίο αποδόθηκε σε σαμποτάζ.

Μια πυρκαγιά έπληξε έναν μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας στο δυτικό τμήμα της πόλης της Νίκαιας, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση στην περιοχή, ανακοίνωσαν τα γραφεία του δημάρχου της πόλης και οι τοπικές εισαγγελικές αρχές. «Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον ενός μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας στη Νίκαια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Άντονι Μπορέ στο X (πρώην Twitter).

Στις 24 Μαΐου, μια πεντάωρη διακοπή ρεύματος διέκοψε την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ των Καννών, θέτοντας εκτός λειτουργίας τα φανάρια και τα ΑΤΜ και αναγκάζοντας τους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν εφεδρικές γεννήτριες. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αιτίες ήταν μια ύποπτη εμπρηστική επίθεση σε υποσταθμό και βανδαλισμός σε πυλώνα ηλεκτροδότησης.

«Καταδικάζω σθεναρά αυτές τις εγκληματικές πράξεις που πλήττουν τη χώρα μας» δήλωσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστρόσι, στο X μετά την πυρκαγιά στον μετασχηματιστή που έπληξε την πόλη του. «Τις επόμενες ημέρες θα ενισχύσουμε το δίκτυο (καμερών ασφαλείας) γύρω από τις στρατηγικές ηλεκτρικές τοποθεσίες της πόλης» πρόσθεσε. 

Η Εισαγγελία της Νίκαιας δήλωσε ότι η πυρκαγιά στον υποσταθμό σημειώθηκε στη συνοικία Moulins της πόλης. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε γύρω στα ξημερώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι και η εταιρεία δικτύου Enedis.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM