ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Σκοτώθηκαν σήμερα 18 Αζέροι στρατιώτες

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Σκοτώθηκαν σήμερα 18 Αζέροι στρατιώτες Facebook Twitter
0

Δεκαοκτώ αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα που διεκδικούν από το 1994 το Μπακού και το Γερεβάν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.
«Από την πλευρά μας, 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περί του 35 τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας σε τηλεοπτική μετάδοση, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι στρατιώτες ανήκουν στον τακτικό στρατό της Αρμενίας ή στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που υποστηρίζει το Γερεβάν.


Νωρίτερα, το Μπακού είχαν ανακοινώσει ότι 12 αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διάρκεια ασυνήθιστης έντασης συγκρούσεων στον διαφιλονικούμενο θύλακα, κατά τις οποίες «δύο στρατηγικής σημασίας λόφοι και ένα χωριό» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακατελήφθησαν από τις αζερικές δυνάμεις.

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Σκοτώθηκαν σήμερα 18 Αζέροι στρατιώτες Facebook Twitter
Η αυτόνομη περιφέρεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες τη βαθιά ανησυχία της για τις πληροφορίες περί σφοδρών μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

«Καλώ τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις μάχες και να τηρήσουν κατάπαυση του πυρός. Οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση», αναφέρει η Μογκερίνι σε δήλωση που εξέδωσε.

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Σκοτώθηκαν σήμερα 18 Αζέροι στρατιώτες Facebook Twitter
Άποψη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το 2009

Η Μογκερίνι πρόσθεσε πως η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για τις απώλειες ζωών κατά τις συνεχιζόμενες μάχες, ιδιαίτερα ζωών αμάχων, και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ένωσης στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ομάδα Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός και ζήτησε από τις δυο πλευρές «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν νέες ανθρώπινες απώλειες», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ