Έκρηξη έξω από τζαμί στην Καμπούλ- Νεκροί και τραυματίες

Έκρηξη έξω από τζαμί στην Καμπούλ- Πληροφορίες για νεκρούς Facebook Twitter
AP/Φωτογραφία Αρχείου
0

Αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξερράγη βόμβα στην είσοδο ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αφήνοντας «έναν αριθμό αμάχων νεκρών», όπως είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο του τζαμιού Eid Gah στην Καμπούλ, όπου τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 νεκρούς και 20 τραυματίες.

«Άκουσα τον ήχο μιας έκρηξης κοντά στο τζαμί Eid Gah, ακολούθησαν πυροβολισμοί», δήλωσε ο Αμπντάλα, ένας κοντινός καταστηματάρχης, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι οι Ταλιμπάν έκλεισαν το δρόμο λίγο πριν την έκρηξη. Ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες έσπευσαν προς το Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών της Καμπούλ στην περιοχή Σαχρ-ε-Ναου.

Το νοσοκομείο ανέφερε στο Twitter ότι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονταν.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ωστόσο, από την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου, οι επιθέσεις από μαχητές του ISIL εναντίον των Ταλιμπάν έχουν αυξηθεί.  

Το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί ισχυρή παρουσία στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ και θεωρεί τους Ταλιμπάν εχθρούς. Έχει διεκδικήσει αρκετές επιθέσεις εναντίον τους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δολοφονιών στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαλαλαμπάντ. Οι επιθέσεις στην Καμπούλ ήταν μέχρι στιγμής σπάνιες.

Την Παρασκευή, μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε κρησφύγετο του Ισλαμικού Κράτους, βόρεια της Καμπούλ, στην επαρχία Παρβάν.

Με πληροφορίες του Rueters/Aljazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM